Bijna oogsten

Overal in de tuin zie ik de belofte van rijpe groenten en fruit. Omdat ik zo laat ben begonnen, moet ik nog een weekje wachten op mijn eerste salade met rucola. En de peultjes en doperwtjes bloeien bij mij nog lang niet. Maar het fruit gaat super. De kruisbessenstruik hangt vol met bessen en mijn pruimenboom ook. De boom moet ik binnenkort uitdunnen anders bezwijken de takken onder al dat fruit. De aardbeien zitten ook vol. De bramen en frambozen staan vol in bloei, dat beloofd wat.

Kruisbessen

Braambloesem

De ronde courgettes en papaya-courgettes heb ik gisteren uitgeplant. Vanmiddag stonden ze er nog aardig bij, in ieder geval waren ze er nog allemaal! De pompoenplantjes worden namelijk steeds opgegeten. Ik denk door slakken of misschien zijn wel duiven. Ik heb nog een paar reserveplanten van een reuzepompoen voor mijn zoon. Hij is er op gebrand dit jaar de pompoenwedstrijd te winnen! En ik heb er nog drie van de kleinere Uchiki Kuri pompoen. Ik kweek ze nu thuis op tot het blad een beetje stekelig wordt. Hopelijk blijven de dieren er straks vanaf.

Ik heb vandaag nog snel wat bietjes en venkel gezaaid. Dit weekend heb ik waanzinnig lekker gegeten bij Goeie Louisa in Utrecht met groente (bietjes, courgette en venkelrisotto) uit de moestuin. Geïnspireerd om toch weer eens bietjes te verbouwen. Het verbaast me eigenlijk hoeveel je nog kunt zaaien. Ondanks mij late start hebben we dit jaar weer eten uit de tuin.

Wilde akelei

Wilde akelei

De bloemen staan er sprookjesachtig bij. Heerlijk om naar de kijken op warme dagen!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.