• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

28 november 2012 3 Reacties

Borlottibonensoep

De gedroogde borlottibonen zijn een prima basis voor een mediterrane fasolada soep. Een heerlijke bonensoep met verse kruiden en feta. Om het rustieke beeld compleet te maken, serveer je er een landbrood bij!Borlottibonen in de moestuinBorlottibonen soep

Recept Borlottibonen soep

Week de bonen een dag van te voren in water. Zet de bonen op het vuur en kook ze in een uurtje gaar. Snij ondertussen twee stengels bleekselderij, twee wortels, één ui, twee knoflooktenen en zes ontvelde tomaten fijn. Verhit drie eetlepels olijfolie en bak de fijngesneden ui, bleekselderij, wortel en knoflook zacht. Voeg de borlottibonen, de tomatenstukjes en een eetlepel tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Laat een tijdje pruttelen en voeg eventueel wat water toe als de soep te dik wordt. Schep de soep in kommen er verkruimel de feta erboven. Garneer met verse kruiden. In mijn koelkast vond ik nog wat peterselie en dille. Dille (niet op de foto) met de boontjes: een lekkere combinatie! 1

Categorie: hoofdgerecht Tags: borlottibonen, herfst, soep

Vorig bericht: « Pesto van rucola uit de tuin
Volgend bericht: December bureaubladafbeelding »

Lees Interacties

Reacties

  1. Helle Sahl zegt

    12 december 2012 om 16:53

    What a beautiful blog. I just followed you on instgram. <3

    Beantwoorden
  2. Marleen zegt

    12 december 2012 om 21:42

    So sweet of you to say, thank you Helle!

    Beantwoorden
  3. Anoniem zegt

    7 mei 2021 om 21:24

    Hallo, hoeveel gram bonen gebruik je in de soep

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring