De gedroogde borlottibonen zijn een prima basis voor een mediterrane fasolada soep. Een heerlijke bonensoep met verse kruiden en feta. Om het rustieke beeld compleet te maken, serveer je er een landbrood bij!
Recept Borlottibonen soep
Week de bonen een dag van te voren in water. Zet de bonen op het vuur en kook ze in een uurtje gaar. Snij ondertussen twee stengels bleekselderij, twee wortels, één ui, twee knoflooktenen en zes ontvelde tomaten fijn. Verhit drie eetlepels olijfolie en bak de fijngesneden ui, bleekselderij, wortel en knoflook zacht. Voeg de borlottibonen, de tomatenstukjes en een eetlepel tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Laat een tijdje pruttelen en voeg eventueel wat water toe als de soep te dik wordt. Schep de soep in kommen er verkruimel de feta erboven. Garneer met verse kruiden. In mijn koelkast vond ik nog wat peterselie en dille. Dille (niet op de foto) met de boontjes: een lekkere combinatie!
Geef een antwoord