
Wie wat bewaart, heeft wat
Met de borlottiboontjes (kievitsbonen) van het afgelopen seizoen, heb ik falafel gemaakt. Ik heb de borlottibonen wel een uurtje gekookt. In het originele recept worden de kikkererwten alleen geweekt en meteen gepureerd. Dat probeerde ik ook met de borlottibonen maar dat was niet te doen! De keukenmachine schudde als een verkeerd beladen centrifuge. Na een paar minuten malen, zaten aan de hakmessen alleen een paar gekliefde bonen. Het geheel kon zo de pan in. Met gekookte bonen ging het prima, geen kleffe puree zoals je misschien zou verwachten.

Ik krijg al gelijk goesting om dat te maken, maar ’t wordt vandaag boerekool-puree, eigen oogst, uiteraard 😉
Dank voor de tip! Ik heb hier ook nog gedroogde borlotti-bonen staan uit de tuin, maar nog niet gegeten. Leuk idee om er falafel mee te maken.
Je recept is prima gelukt en de falaffels smaken heerlijk. Ik heb gedroogde bonen van Ecoplaza gebruikt. Een ander deel van de borloti-bonen heb ik ingevroren om later soep van te maken.
HoI Nicole,
Leuk dat je het recept hebt uitgeprobeerd! Bonensoep is ook erg lekker! Ik krijg alweer zin in de herfst… 😉
Groetjes, Marleen