Wie wat bewaart, heeft wat
Met de borlottiboontjes (kievitsbonen) van het afgelopen seizoen, heb ik falafel gemaakt. Ik heb de borlottibonen wel een uurtje gekookt. In het originele recept worden de kikkererwten alleen geweekt en meteen gepureerd. Dat probeerde ik ook met de borlottibonen maar dat was niet te doen! De keukenmachine schudde als een verkeerd beladen centrifuge. Na een paar minuten malen, zaten aan de hakmessen alleen een paar gekliefde bonen. Het geheel kon zo de pan in. Met gekookte bonen ging het prima, geen kleffe puree zoals je misschien zou verwachten.
De borlottibonen zijn makkelijk te kweken en heel decoratief. De bonenstruik staat leuk in de achtertuin en in de winter zet je voor weinig geld een lekkere en voedzame maaltijd op tafel. Ik kocht een paar euro bij de supermarkt wat peterselie, pita-broodjes, een paprika en een citroen voor de salade. Een heel betaalbaar vegetarisch recept als je op je budget moet letten!
Geef een reactie