
Foodblogswap
Deze maand swap ik met het blog brendakookt.nl. Brenda blogt inmiddels een jaartje. En doet dat uit liefde voor het koken en als uitdaging om nieuwe recepten te proberen. Het koken is haar niet met de paplepel ingegoten. Vijf jaar geleden had ze niet gedacht dat ze koken zó zou leuk vinden. Toen ze ging samenwonen en wel moest koken, gebruikte ze vooral zakjes en pakjes, zo schrijft ze op haar blog. Maar nu, vijf jaar later, zet ze als een echte gourmet in een handomdraai een verse bereide maaltijd op tafel! Kleine moeite, groot effect. Geen gedoe of gestress in de keuken. Maar makkelijk, vers en lekker eten! En komt dat even goed uit, na een drukke dag in de tuin is het geen straf om een makkelijke maaltijd à la Brenda op tafel te zetten.En nu iets met rucloa zoeken in de receptenindex van Brenda. Dat viel nog niet mee. Haar rucolahapjes staan hier al regelmatig op tafel. Dat is geen uididaging. En toen viel mijn oog op De frisse kipcocktail. Hoe leer je een foodie beter kennen dan door een gerecht dat ze voor het kerstdiner maakte? De frisse cocktail serveer ik als een salade, op een doordeweekse dag, met gebakken aardappeltjes.

Recept kipsalade met appel
Dit heb je nodig:- 300 gram kipfilet
- 1 bouillonblokje
paar blaadjes ijsbergslamix van rucola uit de tuin en een slamix uit de winkel- 1 appel
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel
crème fraîcheyoghurt - 2 theelepels kerrie
- 1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel suiker(door de siroop is het al best zoet)2 ananasschijvenhandje cranberries
Zo maak je het
Kook de kipfilet in 500 ml water met een bouillonblokje in ongeveer 20 minuten gaar. Snij de kip in kleine stukken. Snij de appel en besprenkel de stukjes met het citroensap. Maak een sausje van 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel gembersiroop en 2 theelepels kerrie. Meng de kipstukjes, de gesneden appel en de saus. Leg de sla in een ruime schaal met daarop het mengsel van kip en appel. Strooi er cranberries over. Voìla! Lekker met gebakken aardappeltjes.

Hoi Marleen, wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt. Je hebt er een mooie draai aan gegeven 🙂 Kan me voorstellen dat het deze tijd lastig is om uit eigen tuin te komen. Daar komt binnenkort vast verandering in!
Prachtige foto’s!
@Brenda, kipfilet koken vond ik een eye-opener. Ik gebruik weleens gerookte kip in de salade maar daar zit best een nadrukkelijke smaak. Met gekookt kip kan je alle kanten.
@Manon, thanks! Salade fotograferen is altijd erg leuk. Veel kleur en allerlei dingetjes die je rond kan strooien zodat er wat in de foto gebeurt.