Foodblogswap Kipsalade

Tussen al het zaaien, planten en water geven door, heb ik gelukkig ook nog wat tijd om te koken. En dat komt goed uit want het is deze week weer tijd om te foodblogswappen. Iedere maand koken een stel foodbloggers gerechten van elkaars website. Het was deze keer wel moeilijk om wat groente te oogsten waarmee ik ook een gerechtje van een ander kon maken. Door het koude weer heb ik het zaaien in de vollegrond uitgesteld. Het huis en terras staan inmiddels vol met zaaisels in bakken en potjes maar op erwtenscheuten en raapstelen na, is er nog niets eetbaars. Maar na het bewerken van de grond voor de aardappelen, heb ik toch wat rucola van gevonden. De planten van vorig jaar groeien gewoon weer verder en ze gaan alweer bijna bloeien. Dat gaat ineens weer snel.

Kipsalade met rucola

Foodblogswap

Deze maand swap ik met het blog brendakookt.nl. Brenda blogt inmiddels een jaartje. En doet dat uit liefde voor het koken en als uitdaging om nieuwe recepten te proberen. Het koken is haar niet met de paplepel ingegoten. Vijf jaar geleden had ze niet gedacht dat ze koken zó zou leuk vinden. Toen ze ging samenwonen en wel moest koken, gebruikte ze vooral zakjes en pakjes, zo schrijft ze op haar blog. Maar nu, vijf jaar later, zet ze als een echte gourmet in een handomdraai een verse bereide maaltijd op tafel! Kleine moeite, groot effect. Geen gedoe of gestress in de keuken. Maar makkelijk, vers en lekker eten! En komt dat even goed uit, na een drukke dag in de tuin is het geen straf om een makkelijke maaltijd à la Brenda op tafel te zetten.

En nu iets met rucloa zoeken in de receptenindex van Brenda. Dat viel nog niet mee. Haar rucolahapjes staan hier al regelmatig op tafel. Dat is geen uididaging. En toen viel mijn oog op De frisse kipcocktail. Hoe leer je een foodie beter kennen dan door een gerecht dat ze voor het kerstdiner maakte? De frisse cocktail serveer ik als een salade, op een doordeweekse dag, met gebakken aardappeltjes.

Kipsalade met rucola

Kipsalade met rucola

Recept kipsalade met appel

Dit heb je nodig:

 • 300 gram kipfilet
 • 1 bouillonblokje
 • paar blaadjes ijsbergsla mix van rucola uit de tuin en een slamix uit de winkel
 • 1 appel
 • sap van 1 citroen
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 eetlepel crème fraîche yoghurt
 • 2 theelepels kerrie
 • 1 eetlepel gembersiroop
 • 1 theelepel suiker (door de siroop is het al best zoet)
 • 2 ananasschijven handje cranberries

Zo maak je het

Kook de kipfilet in 500 ml water met een bouillonblokje in ongeveer 20 minuten gaar. Snij de kip in kleine stukken. Snij de appel en besprenkel de stukjes met het citroensap. Maak een sausje van 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel gembersiroop en 2 theelepels kerrie. Meng de kipstukjes, de gesneden appel en de saus. Leg de sla in een ruime schaal met daarop het mengsel van kip en appel. Strooi er cranberries over. Voìla! Lekker met gebakken aardappeltjes.

Kipsalade met rucola

Vergeet me nietje


3 reacties


 1. Hoi Marleen, wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt. Je hebt er een mooie draai aan gegeven :-) Kan me voorstellen dat het deze tijd lastig is om uit eigen tuin te komen. Daar komt binnenkort vast verandering in!

 2. Prachtige foto’s!

 3. @Brenda, kipfilet koken vond ik een eye-opener. Ik gebruik weleens gerookte kip in de salade maar daar zit best een nadrukkelijke smaak. Met gekookt kip kan je alle kanten.

  @Manon, thanks! Salade fotograferen is altijd erg leuk. Veel kleur en allerlei dingetjes die je rond kan strooien zodat er wat in de foto gebeurt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.