Het stond maanden bovenaan mijn verlanglijstje. Een Iron Cast Skillet van het merk Lodge. Moeilijk of eigenlijk niet in Nederland te koop. Maar dat is verleden tijd want nu je kan bij Kookpunt in Rotterdam terecht voor deze mooie en duurzame pannen! De pan, door Martha Stewart uitgeroepen tot één van de meest essentiële keukenbenodigdheden, is multifunctioneel. Geschikt voor alle warmtebronnen. En dan bedoel ik echt àlle warmtebronnen dus ook in de oven en op het kampvuur! Hoe cool is dat! Toen de pan bezorgd werd, wilde ik onmiddellijk met de kampeerspullen, de pan én leuk servies naar een kampeerterrein rijden om de pan uit te proberen op een kampvuur. Dit krijgt een vervolg…
De pan moet je voor gebruik behandelen. In de gebruiksaanwijzing is duidelijk uitgelegd hoe je dat moet doen. Online staan veel how-to’s over het onderhoud van de pannen. En ook de productie van de pannen, dat een enorm stoere klus is, staat online. Bekijk maar eens de Logde Iron Cast Tour.
Mijn zware 26 cm pan til ik met twee handen. De pan even schuin houden is met één hand net te doen, als het niet te lang duurt, moet ik er eerlijk bij zeggen. En dat de pan geschikt is voor alle warmtebronnen heeft één klein nadeel. Na tien minuten op het vuur is het handvat te heet om vast te houden.
In mijn zeer fotogenieke koekenpan heb ik een tarte tatin met venkel gemaakt. Een taart met een knapperige bodem, gekarameliseerde venkel en lekkere griekse feta.
Dit bericht is tot stand gekomen door de levering van artikelen.
Geef een antwoord