• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

12 juli 2013 9 Reacties

Tarte tatin met venkel

Het stond maanden bovenaan mijn verlanglijstje. Een Iron Cast Skillet van het merk Lodge. Moeilijk of eigenlijk niet in Nederland te koop. Maar dat is verleden tijd want nu je kan bij Kookpunt in Rotterdam terecht voor deze mooie en duurzame pannen! De pan, door Martha Stewart uitgeroepen tot één van de meest essentiële keukenbenodigdheden, is multifunctioneel. Geschikt voor alle warmtebronnen. En dan bedoel ik echt àlle warmtebronnen dus ook in de oven en op het kampvuur! Hoe cool is dat! Toen de pan bezorgd werd, wilde ik onmiddellijk met de kampeerspullen, de pan én leuk servies naar een kampeerterrein rijden om de pan uit te proberen op een kampvuur. Dit krijgt een vervolg…tarte tatin met venkelDe pan moet je voor gebruik behandelen. In de gebruiksaanwijzing is duidelijk uitgelegd hoe je dat moet doen. Online staan veel how-to’s over het onderhoud van de pannen. En ook de productie van de pannen, dat een enorm stoere klus is, staat online. Bekijk maar eens de Logde Iron Cast Tour. Mijn zware 26 cm pan til ik met twee handen. De pan even schuin houden is met één hand net te doen, als het niet te lang duurt, moet ik er eerlijk bij zeggen. En dat de pan geschikt is voor alle warmtebronnen heeft één klein nadeel. Na tien minuten op het vuur is het handvat te heet om vast te houden.lodge iron castlodge iron castIn mijn zeer fotogenieke koekenpan heb ik een tarte tatin met venkel gemaakt. Een taart met een knapperige bodem, gekarameliseerde venkel en lekkere griekse feta.tarte tatin met venkel

Recept tarte tatin met venkel

Door Marleen, 12 juli 2013tarte tatin met venkelIn iron cast skillet heb ik een tarte tatin met venkel gemaakt. Een taart met een knapperige bodem, gekarameliseerde venkel en lekkere griekse feta.Voorbereidingstijd: 25 minuten Bereidingstijd: 30 minuten
Dit heb je nodig
  • 3 venkelknollen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels suiker
  • 50 ml ananassap
  • 4 plakjes bladerdeeg of een rol
  • 80 gr feta

Zo maak je het

Was de venkelknollen, snij in vieren en vervolgens in plakken. Verhit in de iron cast skillet 2 eetlepels olijfolie, voeg 2 theelepels suiker toe en bak de venkel op hoog vuur in 10 minuten bruin. Na 10 minuten is het handvat te heet om vast te houden. Voeg 50 ml ananassap toe en laat het een kwartiertje met een deksel op de pan stoven. Ontdooi het bladerdeeg. Bedek de venkel met het bladerdeeg en zet de pan 30 minuten, in het midden van de oven op 200 graden. Tijd is afhankelijk van je eigen oven. Temper de temperatuur als het te hard gaat.

Dit bericht is tot stand gekomen door de levering van artikelen.

0

Categorie: hartige taart Tags: feta, hartige taart, venkel, zomer

Vorig bericht: « Jamie Magazine foodbloggers event
Volgend bericht: Zomer! Bevroren aardbeientaart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lies Smits (@Liezzz) zegt

    12 juli 2013 om 16:25

    Ohh, zo’n pan bedoelde je dus… die wil ik ook al een tijdje!!! Op Naturally Ella zie ik vaak recepten uit een skillet voorbijkomen. Lijkt me inderdaad heel handig! En hij is nog fotogeniek ook 😉

    Beantwoorden
  2. I am Cooking with Love zegt

    12 juli 2013 om 21:15

    Heerlijke versie lijkt me!! 🙂 En inderdaad, het zijn zeer fotogenieke pannen! hahaha.

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      15 juli 2013 om 09:18

      Haha! Ik houd je blog in de gaten om te zien wat jij allemaal in de Iron Cast Skillet bereidt!

      Beantwoorden
  3. Karin zegt

    13 juli 2013 om 10:46

    Oh ja die is prachtig, ik val helemaal voor zulke stoere pannen, maar dan komt de praktische kant weer om de hoek kijken…. het gewicht en aanbakken… Maar ja het oog wil ook wat en dan is het zeker een topper! Heel veel plezier ermee, ik denk dat we hem heel vaak voorbij zullen zien komen 🙂

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      15 juli 2013 om 09:15

      Het gewicht is lastig maar aanbakken valt heel erg mee!

      Beantwoorden
  4. Iris @ de yummyblogsisters zegt

    14 juli 2013 om 10:32

    wat een zalig zomer recept! en prachtige foto’s 🙂

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      15 juli 2013 om 09:16

      Dank je, Iris!

      Beantwoorden
  5. Onno zegt

    15 juni 2015 om 21:53

    Oh ja zo heerlijk…
    Ik heb de versie van Caroline Brouwers Blog ook wel eens gemaakt, daar zit appel bij. Ook heerlijk en echt een aanrader 🙂

    Gr. Onno.

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Foodblog Swap maart 2014; Tarte Tartin met venkel | ManzjareManzjare schreef:
    31 maart 2014 om 00:57

    […] Swap maart alweer en ik mocht een kijkje gaan nemen in de volkstuin van Marleen van Es. Een Foodblog die ik niet alleen interessant vond vanwege de recepten, die gemaakt worden met […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring