Jullie verklaren me vast voor gek. Ik heb net een kerstboom gekocht, de gevoelstemperatuur is buiten min één en ik maak doodleuk een frisse aardappelsalade. Zo’n salade waarbij je het gevoel krijgt om op blote voeten door het gras te willen lopen, dat je op het terras een glaasje rosé bestelt of dat je op de fiets je jas los moet doen. Maar goed, omdat er buiten nog wat mosterdblad staat en ik nog wat paarse aardappelen heb liggen, leek er maar één oplossing mogelijk. Salade met paarse aardappelen, van licht naar donker geschakeerd mosterdblad met licht groene komkommer…
Als je de salade een beetje op kamertemperatuur laat komen, kan je het gewoon ook in december eten. En serveer het als bijgerecht tijdens het kerstdiner dan steel je helemaal de show! De koude aardappelsalade met mosterdblad, komkommer, dille en mosterddressing past goed bij een kerstdiner met Scandinavië als thema. Nordic cuisine!
De paarse aardappel is een Bergerac ook wel truffelaardappel. Vastkokend en goed voor een salade. De schil is dieppaars en de binnenkant paars-blauw. Het beste kan je de aardappel in de schil koken, zo blijft de aardappel mooi paars. Pas na het koken halveren of nog kleiner snijden, net wat je lekker of mooi vindt. Paarse aardappelen kan je op de biologische markt kopen, bijvoorbeeld op de Nieuwmarkt in Amsterdam of online bij de aardappelhof. Als je geen mosterdblad in de tuin hebt of helemaal geen tuin, dan kan je ook wasabi-rucola kopen. De smaak vind ik heel vergelijkbaar.
Geef een reactie