Vorige week nam ik uit Frankrijk een zakje met Quatre Endives Rouges mee. Witlof, maar dan rood. Roodlof dus. Het ziet er prachtig uit. Maar als je roodlof kookt of roostert in de oven dan wordt de roodlof, net als witlof, grauw en grijs. Wil je genieten van die mooie kleur, dan kan je de roodlof beter rauw verwerken. Ik heb een salade gemaakt met bietjes, sinaasappel, geitenkaas en pecannoten. Met een honing-oranjebloesem dressing. Roodlof kan je kopen bij de groenteboer en op de biologische markt. Maar met witlof deze salade is net zo lekker.Het lijkt me erg leuk om zelf witlof te kweken. Ik neem dan natuurlijk wel de rode variant want ik vind de kleur prachtig.0
Thanks Lies! Mmm… de Sligro, daar moet ik ook maar eens naar toe! Ik ben vandaag druk met kastanje-soep, aardperen met blini’s en ricotta met pruimen. Fijne kerst voor jou!
Wow, wat een prachtige foto Marleen! Heel mooi! En dat gerecht klinkt ook wel super. Ik vind roodlof ook prachtig om te zien, dus koken is dan inderdaad zonde. Jammer dat het zo slecht verkrijgbaar is inderdaad!
Wow, ook een mooi gerecht voor kerst. Roodlof zag ik vandaag nog bij de Sligro liggen. Maar ja, ik had het te druk met andere groenten 😉
Fijne dagen gewenst voor jou en je gezin! Ga je zelf nog wat koken?
Thanks Lies! Mmm… de Sligro, daar moet ik ook maar eens naar toe! Ik ben vandaag druk met kastanje-soep, aardperen met blini’s en ricotta met pruimen. Fijne kerst voor jou!
Wow, wat een prachtige foto Marleen! Heel mooi! En dat gerecht klinkt ook wel super. Ik vind roodlof ook prachtig om te zien, dus koken is dan inderdaad zonde. Jammer dat het zo slecht verkrijgbaar is inderdaad!
Dank je wel, Simone! En roodlof kan je ook bij Sligro kopen 😉
Het gerecht ziet er heerlijk uit!