Salade met aardperen en rode kool

Homeno categorySalade met aardperen en rode kool

De knolletjes lagen ineens voor mijn tuinhuisje. Ik had geen idee wat ik ermee moest tot mijn tuinbuurvrouw vroeg of ik ze gevonden had, de aardperen. Aha! Aardperen dus! Inmiddels geef ik ze zelf ook weg en eten we ieder jaar vanaf december regelmatig aardperen uit de moestuin. Ze hebben namelijk de neiging om te woekeren. Verder is het een leuke plant hoor. Zomers heb je plezier van de kleine zonnebloemen en je hoeft er verder niets voor te doen, behalve dan flink oogsten.

Salade met rodekool, aardperen en wilde rijst

In het kookboek The Green Kitchen vond ik lekker een recept met aardperen. Gecombineerd met wilde rijst en druiven. Nu vind ik druiven eten in februari een wel beetje decadent. Ik heb er een winterse maaltijdsalade van gemaakt en de druiven vervangen met rozijnen. Lekker en niet zo duur. Wilde rijst kon ik in de supermarkt niet vinden. Ik heb een gemengd pak met gewone rijst gekocht. Dat is minder knapperig van structuur maar toch ook erg lekker.

Recept Salade met rode kool en aardperen

Door , 11 februari 2014

Rode kool salade

Frisse winterse salade met geroosterde aardpeer, rode kool, wilde rijst en sinaasappeldressing

Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig

 • 10 aardperen
 • paar takjes verse tijm
 • een kwart rode kool
 • 1 mok (wilde) rijst
 • 2 handen rucola
 • 2 eetlepels rozijnen
 • olijfolie
 • sap en schil van 1 sinaasappel
 • zout en peper

Zo maak je het

Was de aardperen en snij ze in plakjes van een halve centimeter dik. Leg de plakjes in een bakblik en besprenkel ze royaal met olijfolie. Rits de blaadjes tijm van de takjes en strooi het samen met zeezout over de aardperen. Zet het bakblik in het midden van de oven een rooster de aardperen 45 minuten op 200 graden. Kook de rijst volgens aanwijzingen op het pak. Rasp de rode kool fijn. Laat de rozijnen even in warm water weken. Meng alle groente goed door elkaar. En à la The Green Kitchen doe je dat lekker met je handen! Rasp de schil van de sinaasappel. Maak een dressing met het sap en rasp van de sinaasappel en olijfolie. Eén deel olie en één deel sap is lekker. Breng op smaak met zout en peper. Garneren met blaadjes rucola.

Salade met rodekool, aardperen en wilde rijst

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


5 reacties


 1. Serieus NET Green Kitchen besteld (nadat ik jouw post al voorbij zag komen op Instagram, dat was een goede reminder) en nu ik dit zo zie kan ik al helemaal niet meer wachten, wauw. die kleuren.

  Ik ga me ook maar eens wagen aan de aardpeer. Soep ervan is ook erg lekker :)

 2. Ziet er weer super uit!

  1. Dank je wel, Anne-Lieke!

 3. Waauw wat een mooie foto’s weer en je hebt ook altijd zulke leuke borden :)

  1. Thx Anne-Ruth! Ja, ik heb een zwak voor servies… Met mooi eten erin, wat wil een mens nog meer! ;-)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.