• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

17 juni 2014 15 Reacties

Frambozen granita met klaproossiroop

Frambozen granitaTijdens het bewerken van de foto’s van deze frambozen granita, kan ik het niet laten om af en toe even in het mapje met foto’s van onze mini-break in Parijs te kijken. Kon ik maar weer terug! Ik zie ons slenteren van Montmartre naar Le Marais. Natuurlijk bekeken we onderweg de winkel én etalage van Laduree. Bij La Penderie, een trendy bistro waar ambachtelijke burgers worden geserveerd, aten we een lekkere salade. Het interieur is gedecoreerd als een oud naaiatelier met vintage naaimachines en paspoppen. We wandelden langs Canal Saint-Martin en ’s avonds we haalden net op het nippertje de trein naar huis! Natuurlijk veel te kort, zo’n mini-break! Hier zijn wat kiekjes om ook even in Franse sferen te verkeren!Frambozen granitaParijsMaar nu weer over tot de orde van de dag. Aan het werk! Voor jullie heb ik een makkelijk en zomers recept. Een frambozen granita met klaproossiroop, dat ik kocht in Frankrijk. Handig om ’s ochtends te maken en dan heb je ’s avonds na de barbecue een heerlijk toetje.Frambozen geplukt

Recept frambozen granita

Door Marleen, 17 juni 2014Frambozen granitaZomers dessert, ideaal voor na een BBQVoorbereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 10 minuten Voor 4 personen
Dit heb je nodig
  • 500 gram frambozen
  • 250 ml water
  • 150 gram kristalsuiker
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels klaproossiroop (of frambozensiroop)

Zo maak je het

Verwarm in een pannetje 250 ml water en 150 gram kristalsuiker en roer tot het siroop is. Laat de siroop afkoelen. Pureer de frambozen in een keukenmachine. Voeg de siroop, het sap van 1 limoen en 2 eetlepels klaproossiroop toe. Mix goed. Giet het frambozenmengsel in een zeef boven een bakblik of ovenschaal. Het blik of schaal moet 3 à 4 cm hoog zijn en in de vriezer passen. Druk met de bolle kant van een lepel, het frambozenmengsel door de zeef. Wat niet door de zeef gaat, gooi je weg. Zet het frambozenmengsel 4 uur in de vriezer. Roer tussendoor nog even de om het ijs te breken. Zo wordt het geen massieve ijsklomp. Schraap voor het serveren een aantal keren met een vork door het ijs voor een goede structuur. Het schaafsel kan je serveren in 4 glaasjes.
 Frambozen granitaAls je ook zoveel frambozen kunt oogsten, dan moet je ook eens deze frambozen trifle uitproberen. Zo lekker!1

Categorie: ijs Tags: frambozen, ijs, zomer

Vorig bericht: « Vlierbloesemchampagne
Volgend bericht: Kruisbessenjam en vlierbloesem »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gitta zegt

    17 juni 2014 om 10:48

    *zucht* klinkt heerlijk, zowel Parijs als je recept 🙂

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      17 juni 2014 om 17:02

      Het is heerlijk! Zelf ijs maken is zo lekker.

      Beantwoorden
  2. Frouckje zegt

    17 juni 2014 om 11:33

    O wat ziet dat er goed uit Marleen. Heb het meteen gedeeld op mijn FB-pagina. Ben weer terug van weggeweest (was uiteraard niet echt weg, maar aan het verhuizen). Nu met uitzicht op volkstuincomplex en tegelijk volkstuinloos. Gelukkig zit mijn broer nog op De Hoge Weide, dus ik kom nog wel buurten!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      17 juni 2014 om 17:03

      Thanks Frouckje! Ik wil heel graag met Olav langs komen en jullie nieuwe huis bekijken. Ik mail je binnenkort!

      Beantwoorden
  3. LNNK zegt

    18 juni 2014 om 10:48

    Lijkt me heerlijk! Wat maak je toch prachtige foto’s!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      18 juni 2014 om 21:39

      Dank je Lonneke!

      Beantwoorden
  4. Manon zegt

    18 juni 2014 om 11:20

    Ik zag die fantastische foto al op Pinterest voorbij komen! En wat een leuk recept met die klaproossiroop.

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      18 juni 2014 om 21:54

      Hihi! Ja, de foto’s pinnen lukt me meestal wel altijd. Het is ook zo leuk, dat Pinterest. Cool hè, die klaproossiroop ofwel sirop de coquelicot, ik liep er toevallig tegenaan.

      Beantwoorden
  5. Maura - YLT zegt

    18 juni 2014 om 22:22

    Hmmmm, ik waan me bijna in Parijs. Heerlijk zeg zo eventjes ertussenuit. En dan die knalroze granita. Wat maak je toch de mooiste foto’s, echt. Die wil ik wel aan mijn muur.

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      20 juni 2014 om 14:01

      Ja, Paris-paris-paris! Kon ik maar weer terug. Haha, aan je muur! En dan tijdens je detox omdraaien. Dank je, Maura!

      Beantwoorden
  6. Nell Nijssen zegt

    19 juni 2014 om 19:16

    O, ik ben echt gek op frambozen. Dat zo’n delicaat vruchtje zó onwijs lekker kan zijn. Vroeger maakte ik er vaak sap van, helaas heb ik nu geen struiken meer. Maar gelukkig wel een frambozenteler in mijn omgeving. Enne, die granita is echt cool.

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      20 juni 2014 om 13:59

      Ja, frambozen zijn misschien wel de lekkerste vruchtjes op aarde. Hoewel ik ook wel erg dol ben op aardbeien. Het is pure rijkdom, zo’n tuin vol fruitstruiken en -bomen. En dank je!

      Beantwoorden
  7. Hazel zegt

    24 juni 2014 om 12:26

    Klaproossiroop? Kijk daar heb ik er nu nog wel een hele hoop van zie staan! 😉

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      28 juni 2014 om 08:26

      Klaproossiroop moet ik eigenlijk ook maar eens zelf gaan maken! Ik zie ze ook overal staan.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Lekkere links + mini weekendrecept: aardbeien-dessert | TLT schreef:
    27 juni 2014 om 09:13

    […] Hoe prachtig rozerood is deze granita van […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring