Frambozen granita met klaproossiroop

Homeno categoryFrambozen granita met klaproossiroop

Frambozen granita

Tijdens het bewerken van de foto’s van deze frambozen granita, kan ik het niet laten om af en toe even in het mapje met foto’s van onze mini-break in Parijs te kijken. Kon ik maar weer terug! Ik zie ons slenteren van Montmartre naar Le Marais. Natuurlijk bekeken we onderweg de winkel én etalage van Laduree. Bij La Penderie, een trendy bistro waar ambachtelijke burgers worden geserveerd, aten we een lekkere salade. Het interieur is gedecoreerd als een oud naaiatelier met vintage naaimachines en paspoppen. We wandelden langs Canal Saint-Martin en ’s avonds we haalden net op het nippertje de trein naar huis! Natuurlijk veel te kort, zo’n mini-break!


Hier zijn wat kiekjes om ook even in Franse sferen te verkeren!

Frambozen granita

Parijs

Maar nu weer over tot de orde van de dag. Aan het werk! Voor jullie heb ik een makkelijk en zomers recept. Een frambozen granita met klaproossiroop, dat ik kocht in Frankrijk. Handig om ’s ochtends te maken en dan heb je ’s avonds na de barbecue een heerlijk toetje.

Frambozen geplukt

Recept frambozen granita

Door , 17 juni 2014

Frambozen granita

Zomers dessert, ideaal voor na een BBQ

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor 4 personen

Dit heb je nodig

 • 500 gram frambozen
 • 250 ml water
 • 150 gram kristalsuiker
 • sap van 1 limoen
 • 2 eetlepels klaproossiroop (of frambozensiroop)

Zo maak je het

Verwarm in een pannetje 250 ml water en 150 gram kristalsuiker en roer tot het siroop is. Laat de siroop afkoelen.
Pureer de frambozen in een keukenmachine. Voeg de siroop, het sap van 1 limoen en 2 eetlepels klaproossiroop toe. Mix goed. Giet het frambozenmengsel in een zeef boven een bakblik of ovenschaal. Het blik of schaal moet 3 à 4 cm hoog zijn en in de vriezer passen. Druk met de bolle kant van een lepel, het frambozenmengsel door de zeef. Wat niet door de zeef gaat, gooi je weg.
Zet het frambozenmengsel 4 uur in de vriezer. Roer tussendoor nog even de om het ijs te breken. Zo wordt het geen massieve ijsklomp. Schraap voor het serveren een aantal keren met een vork door het ijs voor een goede structuur. Het schaafsel kan je serveren in 4 glaasjes.

 

Frambozen granita

Als je ook zoveel frambozen kunt oogsten, dan moet je ook eens deze frambozen trifle uitproberen. Zo lekker!

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


15 reacties


 1. *zucht* klinkt heerlijk, zowel Parijs als je recept :-)

  1. Het is heerlijk! Zelf ijs maken is zo lekker.

 2. O wat ziet dat er goed uit Marleen. Heb het meteen gedeeld op mijn FB-pagina. Ben weer terug van weggeweest (was uiteraard niet echt weg, maar aan het verhuizen). Nu met uitzicht op volkstuincomplex en tegelijk volkstuinloos. Gelukkig zit mijn broer nog op De Hoge Weide, dus ik kom nog wel buurten!

  1. Thanks Frouckje! Ik wil heel graag met Olav langs komen en jullie nieuwe huis bekijken. Ik mail je binnenkort!

 3. Lijkt me heerlijk! Wat maak je toch prachtige foto’s!

  1. Dank je Lonneke!

 4. Ik zag die fantastische foto al op Pinterest voorbij komen! En wat een leuk recept met die klaproossiroop.

  1. Hihi! Ja, de foto’s pinnen lukt me meestal wel altijd. Het is ook zo leuk, dat Pinterest. Cool hè, die klaproossiroop ofwel sirop de coquelicot, ik liep er toevallig tegenaan.

 5. Hmmmm, ik waan me bijna in Parijs. Heerlijk zeg zo eventjes ertussenuit. En dan die knalroze granita. Wat maak je toch de mooiste foto’s, echt. Die wil ik wel aan mijn muur.

  1. Ja, Paris-paris-paris! Kon ik maar weer terug. Haha, aan je muur! En dan tijdens je detox omdraaien. Dank je, Maura!

 6. O, ik ben echt gek op frambozen. Dat zo’n delicaat vruchtje zó onwijs lekker kan zijn. Vroeger maakte ik er vaak sap van, helaas heb ik nu geen struiken meer. Maar gelukkig wel een frambozenteler in mijn omgeving. Enne, die granita is echt cool.

  1. Ja, frambozen zijn misschien wel de lekkerste vruchtjes op aarde. Hoewel ik ook wel erg dol ben op aardbeien. Het is pure rijkdom, zo’n tuin vol fruitstruiken en -bomen. En dank je!

 7. Klaproossiroop? Kijk daar heb ik er nu nog wel een hele hoop van zie staan! ;-)

  1. Klaproossiroop moet ik eigenlijk ook maar eens zelf gaan maken! Ik zie ze ook overal staan.

 8. […] Hoe prachtig rozerood is deze granita van […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.