“Oh, Japanse wijnbes”, zuchtte Hazel van Cookie Cottage in mijn volkstuin. “Heerlijk op een Pavlova!” Daar had ik ook al eens over gefantaseerd maar nooit aangedurfd omdat ik niet zo goed kan bakken. Een eenvoudige citroentaart of een boerencake dat lukt wel, maar het moet niet ingewikkeld of een precisiewerkje worden. Daar ben ik te nonchalant voor. Zelf meringue maken leek mij echt een onmogelijke opgave maar het viel me eigenlijk erg mee. Oké, ik heb geen mooi, gedraaide schuimpjes of gebruinde toefjes op een taart gemaakt zoals Hazel uit haar oven tovert. Maar beginnen met zo’n amorfe Pavlova en chaotische Eton mess is helemaal geen gek idee!
Als je een paar dingen in de gaten houdt, dan lukken de meringues prima!
Tips
- Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
- Zorg dat de kom van de mixer vetvrij is. Afwassen en omspoelen met heel heet water, werkt prima.
- Splits de eieren steeds in een apart bakje. De eiwitten die gelukt zijn, doe je bij elkaar in de kom.
- Giet na een paar minuten mixen, rustig steeds wat suiker toe.
- Open niet het deurtje als de meringues in de oven afkoelen.
Geef een reactie