Hebben jullie dat nou ook? Dat je in een restaurant een gerecht met je favoriete groente bestelt, puur en alleen om te weten hoe de chef dat klaar maakt? Of als je iets lekkers eet, je vrijwel onmiddellijk alle ingrediënten noteert? In Berlijn at ik bij het ontbijt een heerlijk stuk pruimencake. Met sappige pruimen, amandelmeel, niet al te veel boter, lijkt op clafoutis, schreef ik in mijn notitieboekje. En van het een komt het ander… Met de pruimen die ik vlak voor de vakantie nog even snel had ingevroren, heb ik thuis een pruimenclafoutis met amandelmeel gemaakt. Een makkelijk en snel recept. In mijn gedachten zit ik weer in de ontbijtzaal van het Michelberger hotel.
Ontbijten in het Michelberger hotel
Ja, met ingevroren pruimen! Meestal oogst ik eind augustus pruimen. Maar dit jaar is alles vroeg en de meeste pruimen waren precies in mijn vakantie rijp. Door alle vakantiedrukte kwam ik niet meer aan het bewaren van de pruimen toe. Veel heb ik maar weggegeven en in Berlijn kreeg ik een mailtje van mijn tuinburen dat ze een kist met pruimen voor de voedselbank hadden geplukt. Zo fijn! Had ik jullie als eens vertelt dat wij op het complex een thematuin hebben waarin getuinierd wordt voor de Voedselbank? Zo’n fantastisch en goed initiatief! Belangeloos zaaien en oogsten de mensen kroppen sla en bakken vol courgettes. En wat ik teveel heb aan groente en fruit kan ik ook meegeven. No waste!
Geef een reactie