Appels uit de oven

Homeno categoryAppels uit de oven

Op een holletje doe ik in de supermarkt even snel boodschappen. In de tuin heb ik de laatste groente uit de grond getrokken en in de moestuinwinkel kies ik de nog ontbrekende groenten uit. Vandaag ga ik een aantal recepten fotograferen.
De laatste dagen heb ik me opgesloten en alleen maar teksten getikt. Mijn computer is inmiddels gevuld met nieuwe recepten. En ik heb bedacht hoe ik jullie kan vertellen, hoe ik eigenlijk mijn boontjes kweek en de tuinbonen dop. Tientallen tips heb ik geschreven.

Appels uit de oven

Op tafel ligt een prachtig nieuw kookboek om te recenseren, ik heb er alleen vluchtig doorheen gebladerd. Naast mijn bed liggen de laatste twee nummers van Delicious. Ongelezen. En op mijn blog zijn al weken geen nieuwe berichten met recepten verschenen. Ik heb alles links laten liggen voor één belangrijk ding! Een heus echt Eten uit de volkstuin boek! Met bijna 80 nieuwe recepten en veel moestuintips. Deze week leg ik de laatste hand aan de teksten en gaan de laatste recepten op de foto. En dan ga ik weer lekker bloggen! Tot snel!

En dan nu een makkelijk toetje. Appels uit de oven.

Appels uit de oven


22 november 2014


10 minuten voorbereiding

45 min oventijd

4 personen

Recept voor appels uit de oven

Makkelijk herfstrecept dat het huis heerlijk laat ruiken naar appels!

Appels uit de oven

Dit heb je nodig

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • boter om in te vetten
  • 4 appels, bijvoorbeeld goudreinet
  • 2 el rozijnen
  • ½ citroen
  • 50 g amandelspijs
  • 4 tl honing met tijm
  • 1 ei om het bladerdeeg in te smeren
  • 4 ovenschaaltjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en vet 4 ovenschaaltjes in met boter.
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  4. Week de rozijnen in het sap van de halve citroen.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg in de ovenschaaltjes en laat het deeg aan de bovenkant uitsteken.
  6. Doe de appel in de schaaltjes. Verdeel de spijs, rozijnen en tijm over de gaten in de appels.
  7. Vouw het deeg dat uitsteekt over de appels.
  8. Klop het ei los en smeer de deegranden in met het ei.
  9. Bak de appels 45 minuten tot 1 uur de oven. Eet het warm!

Tip: lekker met vanille-ijs

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


8 reacties


  1. Jemig Marleen dat is leuk, je EIGEN kookboek!
    Daarom is het zo stil op je blog, ik vind de reden meer dan geldig hoor.
    Ik ben heel benieuwd hoe je boek wordt, aan de foto’s zal het niet liggen, die zijn altijd prachtig. En je stukjes zijn ook altijd leuk om te lezen dus dat kan alleen maar een succes worden!
    Maart 2015, duurt nog even, maar de tijd gaat snel en wie wat bewaart die heeft wat, toch?

    Succes ermee!

    Groet,
    Karin

    1. Dank je Karin!
      Ja, stil hier hè. Maar dat komt goed! Ik heb zoveel ideeën en zo’n zin om weer te bloggen. Ik heb het echt gemist maar ik kon het niet combineren.

  2. Ook nog even hier: wat geweldig voor je Marleen. En zo verdiend. Je hebt in ieder geval al een eerste trotse koper:) x

    1. Lief van je Denise!!! *glunder*

  3. Lekker recept!
    Ik kan nooit genoeg krijgen van gebakken appels :-)
    We hebben een ras in de tuin die speciaal geteeld werd om appelbollen mee te maken: Manks Codlin. Maar helaas zijn ze al op.

    Gefeliciteerd met het afmaken van je boek!

    1. Dank je wel! Ja, appels uit de oven zijn altijd goed hè! Ik zal eens kijken naar Manks Codlin. Ik heb Tydemans early maar nog geen grote oogst.
      De goudreneiten koop ik altijd maar. Of pluk ze op de appelplukdagen bij de boer.

  4. Heel Gaaf! Gefeliciteerd!
    En terecht, je schrijft erg leuk en je foto’s zijn schitterend. En petje af, het lijkt me een hele klus, vind het bloggen al best hard werken :-)

    1. Dank je wel Gitta! En het was inderdaad best wat werk ;-)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.