Freekeh salade met kruiden en geitenkaas

HomeReceptenHoofdgerechtFreekeh salade met kruiden en geitenkaas

Hebben jullie nog veel wintergroente in de tuin staan? Ik heb nog wat aardperen, pastinaak en boerenkool staan. Maar ik ben ze wel een beetje zat. En ik had ook geen zin om naar de tuin te fietsen om het op te halen. Het is toch geen weer om in de tuin aan de slag te gaan?! Wat een somber en grijs weer. Blèh. Winterblues…

Freekeh salade met kruiden en geitenkaas

In plaats van te tuinieren, heb ik lekker naar de film Her gekeken. Wat een mooie en kleurrijke film. Echt heel mooi in beeld gebracht en met prachtig licht. Het verhaal is ook mooi. Het gaat over de relatie tussen mens en computer in de nabije toekomst. Over kunstmatige intelligentie en communiceren. En over eenzaamheid en het verlangen naar een gelukkig leven.

Freekeh salade met kruiden en geitenkaas

Ik doe alsof het even geen winter is en heb een lekkere salade gemaakt met mediterrane en arabische smaken. Gewoon met groente uit de winkel! Een salade waar je vrolijk van wordt! Licht verteerbaar, kruidig, fris en vol van smaak. En terwijl ik de salade op tafel zette, kwamen mijn lief en zoon op hun skates mét lichtgevende wielen binnen.


6 januari 2015


25 min voorbereiding

5 min bereiding

2-3 personen

Recept freekeh salade met kruiden en geitenkaas

Frisse freekeh salade met kruiden en geitenkaas. Licht verteerbaar en vol van smaak.

Freekeh salade met kruiden en geitenkaas

Dit heb je nodig

Voor de salade

  • 100 g freekeh (te koop bij grotere supermarkten en Arabische winkels)
  • 2 takjes munt
  • 2 el pistachenoten
  • 1 teen gerookte knoflook (te koop op de markt)
  • 2 handen sla
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 50 g geitenkaas

Voor de dressing

  • 1/2 halve citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl za’atar
  • 1 tl maple syrup

Zo maak je het

  1. Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de freekeh afkoelen.
  2. Snijd de muntblaadjes en meng met de afgekoelde freekeh. Hak de pistachenoten grof en snijd de teen knoflook in dunne plakjes. Leg de sla op een schaal en schep de freekeh erop. Strooi de gehakte pistachenoten en granaatappelpitjes erover. Verdeel de plakjes knoflook en brokkel de geitenkaas over de salade.
  3. Maak een dressing van het sap van een halve citroen, olijfolie, za’atar en maple syrup. Schenk de dressing over de salade.

Tags: salade, freekeh, sla, granaatappel, geitenkaas, makkelijk

 


In december ontving ik de Foodybox met daarin onder andere Artisan Greenwheat Freekeh dat ik in dit recept gebruik.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

7 reacties


  1. Marleen, de beste wensen. Ik heb vannacht over je gedroomd. We hadden een tuinconflict en ik werd er heel verdrietig van… Maf hè?

    1. Voor jou ook een mooi en goed 2015! Haha, een tuinconflict… met mij… haha! Eigenlijk niet normaal hè! Binnenkort eens even bijkletsen? Liefs, Marleen

  2. Die freekeh moet ik binnenkort ook maar eens proberen. Ziet er voortreffelijk uit !

    1. Dank je Berta! Ja, freekeh moet je echt proberen. Lekker voor de afwisseling.

  3. Die freekeh ziet er geweldig uit. Moet ik binnenkort ook maar eens proberen :-)

  4. Jaaaa, winterblues heel herkenbaar, maar dit helpt je wel om eruit te komen. Ziet er lekker vrolijk en zomers uit. Freekeh heb ik nog in de kast staan, maar nog niet geprobeerd. Ik weet wel hoe het hem gaat worden ;)

    1. Ja vrolijk hè! Snel de freekeh uitproberen ;-)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.