Achteloos gooi ik bijna de stronken van de boerenkool op de composthoop, tot ik me bedenk dat die stronken misschien wel in een soep kunnen. Ja, waarom eten we de boerenkoolstronken eigenlijk niet? Is het taai? Of misschien is het wel heel bitter. Tijd voor een experiment! Gecombineerd met een andere groente zou het toch misschien wel eetbaar kunnen zijn?
De stronken heb ik geschild omdat ik vermoed dat de buitenkant, net als broccoli, draderig kan zijn. (En dat klopt! Goed pureren straks.) Daarna heb ik de stronk in kleine stukken gesneden en het bij de broccolisoep gevoegd. En dat kan prima! Gebruikt niet teveel stronken! Ik zou niet meer dan één stronk nemen voor een pan soep voor vier kommen. Boerenkool werkt namelijk enigszins laxerend. Je bent gewaarschuwd. Als maaltijdsoep lijkt het me daarom niet geschikt. Maar combineer de boerenkoolstronk vooral met een andere groente voor extra smaak. No waste!
Tips voor boerenkoolstronk
- Gebruik niet teveel omdat het enigszins laxerend werkt
- Schil de stronk goed, de draderige buitenkant is niet lekker
Geef een reactie