De boerenkoolchips stonden al een tijdje op mijn lijstje met recepten om uit te proberen. Ik zag het regelmatig op Engelstalige foodblogs voorbij en het maakte me nieuwsgierig om het ook eens uit te proberen. De boerenkoolbladeren heb ik besprenkeld met citroensap en olijfolie maar je kunt allerlei varianten bedenken. Bijvoorbeeld paprikapoeder of garam masala. Of tahin en sesamzaadjes. En wat denk je van wasabi of mierikswortel? Mogelijkheden genoeg!
En dan de vraag: is het lekker? Ik vind van wel! Het citroensap maakt het fris en de combinatie met de zoutige misomayonaise is heel lekker. Het is verrassend en weer eens wat anders. Ik zou het zelfs aan een knorrige puber durven voorschotelen! Oké, bijdehante opmerkingen en ronddraaiende ogen moet je dan natuurlijk eerst even trotseren. En naderhand moet je ook “ik zei het toch” met een ingehouden glimlach voor je houden!
Deze boerenkoolchips bracht me meteen op het idee om ook eens snijbietschips te maken. En spinazie! Want dat heeft al de vorm van chips! Hebben jullie het al uitgeprobeerd? Ik ben benieuwd… Het lijstje van uit te proberen recepten is in ieder geval weer aangevuld.
Inspiratie
- Smitten Kitchen, basis recept
- My Darling Lemon Thyme, basis recept met azijn
- My new roots, recept met tamari en sesamzaadjes
Ik heb al eens boerenkoolchips gemaakt en ik deel je mening dat het lekker is en weer eens iets anders. Ik hou sowieso van dingen die knapperig en crunchy zijn. Wil me overigens ook nog eens op de fruitchips storten, dus als je daar nog leuke ideeën over hebt!!!
Jaah, ik wil nog graag appelchips maken. Maar misschien dat ik het pas post als ik weer verse appeltjes uit de tuin hebt. Tja, gevalletje niche blog 😉
Hoi Marleen,
Ik vond ze wel lekker inderdaad. En ook verrassend. Ik had er al zo vaak over gelezen voor ik ze zelf at. Ook leuk als aanvulling of garnering. Als je vegetarisch kookt is het extra leuk om groenten in één maaltijd verschillend bereid te serveren. Ik strooi die chips bijvoorbeeld over een curry of rijstgerecht.
Hoi Sophie,
Over de curry lijkt me ook lekker. Ik had al wel aan een salade gedacht, bedankt voor de tip!
Groetjes, Marleen
Eigenlijk houd ik niet zo van boerenkool, maar de boerenkoolchips zijn iets wat ik ook nog wel graag wil proeven. Ben benieuwd hoe anders dat smaakt. Voor de variatie zou je ook nog allerlei kruiden kunnen gebruiken. Ik kom eerst wel een keertje proeven 😉
Boerenchips heeft een duidelijke boerenkoolsmaak maar de citroen geeft de kool een fris accent! En zeker met een lekkere dip wordt de boerenkoolsmaak minder nadrukkelijk.Kruiden zoals za’atar of oregano lijkt me een goede combinatie.
Mmm! Ik hou van boerenkool chips! En het idee met bietjes klinkt ook heel goed! De misomayonaise lijkt me trouwens ook heerlijk er bij!
Bietenchips bak ik wel vaker. Dat is erg lekker. Maar snijbiet is niet hetzelfde als een bietje. Het blad is vrij groot. En een beetje bitter, ik ben benieuwd of dat zich leent om chips van te bakken.
Misomayo is echt zó lekker, dat moet je maken!