De boerenkoolchips stonden al een tijdje op mijn lijstje met recepten om uit te proberen. Ik zag het regelmatig op Engelstalige foodblogs voorbij en het maakte me nieuwsgierig om het ook eens uit te proberen. De boerenkoolbladeren heb ik besprenkeld met citroensap en olijfolie maar je kunt allerlei varianten bedenken. Bijvoorbeeld paprikapoeder of garam masala. Of tahin en sesamzaadjes. En wat denk je van wasabi of mierikswortel? Mogelijkheden genoeg!
En dan de vraag: is het lekker? Ik vind van wel! Het citroensap maakt het fris en de combinatie met de zoutige misomayonaise is heel lekker. Het is verrassend en weer eens wat anders. Ik zou het zelfs aan een knorrige puber durven voorschotelen! Oké, bijdehante opmerkingen en ronddraaiende ogen moet je dan natuurlijk eerst even trotseren. En naderhand moet je ook “ik zei het toch” met een ingehouden glimlach voor je houden!
Deze boerenkoolchips bracht me meteen op het idee om ook eens snijbietschips te maken. En spinazie! Want dat heeft al de vorm van chips! Hebben jullie het al uitgeprobeerd? Ik ben benieuwd… Het lijstje van uit te proberen recepten is in ieder geval weer aangevuld.
Inspiratie
- Smitten Kitchen, basis recept
- My Darling Lemon Thyme, basis recept met azijn
- My new roots, recept met tamari en sesamzaadjes
Geef een reactie