Met dit warme weer heb je natuurlijk geen zin om lang in de keuken te staan. En al helemaal niet voor het fornuis met dampende pannen. Daarom heb ik samen met een aantal toffe foodbloggers makkelijke recepten voor pastasalade bedacht. Kijk, daar kom je de hittegolf wel mee door!

1 juli de dag van de pastasalade!
Meestal maak ik een variant op de Amerikaanse pastasalade met rucola, bleekselderij, gerookte kip en tomaten of komkommer. Net waar ik zin in heb. Of wat er in de tuin staat en in de koelkast ligt. En natuurlijk met een sausje van pesto en mayonaise. Niks culinairs! Echt homecooking! Zoiets als rijst met een groenteprutje of aardappels met groente. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om zo’n recept te bloggen. Maar in de zomer eten we het bijna wekelijks en jullie waarschijnlijk ook. Daarom hebben we 1 juli uitgeroepen tot de dag van de pastasalade! Scroll naar beneden voor mijn recept met erwtenscheuten, citroen en avocado maar kijk eerst even wat Gereon en Sophie hebben gemaakt!
Zomerfeest!
Met wat kleine voorbereidingen en het recept van Sophie zet je een heerlijke salade met langzaam gegaarde lamsbout op tafel. Een bord vol zomerfeest!
Funky pastasalade
Gereon trakteert je op een funky pastasalade. Hoe zomers wil je het hebben?!
Bewaar de recepten, pin ze of like de speciale facebookpagina 1 juli de dag van de pastasalade! En ik ben heel benieuwd hoe jij pastasalade eet! Op die facebookpagina kun je je zelf ook een recept plaatsen!


Koude pastasalade met erwtenscheuten en citroen

Deze koude pastasalade is het ideale zomergerecht! Makkelijk voor een picknick of barbecue.
Dit heb je nodig
- 1 rode ui
- 50 ml witewijnazijn
- 50 ml olijfolie
- tl suiker
- tl mosterdzaad
- tl venkelzaad
- 250 g penne
- 1 stengel bleekselderij
- 1 citroen (biologisch)
- 25 g pijnboompitten
- 1 avocado
- pluksla (mesclun)
- erwtenscheuten
- 30 g parmazaanse kaas
- versgemalen zwarte peper en zeezout
Zo maak je het
- Snijd de rode ui in halve ringen. Meng in een kommetje met wittewijnazijn, olijfolie, suiker, mosterdzaad en venkel. Leg de uiringen in het kommetje en zorg dat ze net onderstaan. Voeg eventueel wat extra vocht toe. Laat de uiringen een uurtje in de koelkast marineren.
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne af, voeg een scheutje olijfolie toe en laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne plakjes. Bewaar het bladgroen en zet apart. Rasp de schil van de citroen en pers vervolgens de citroen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd beide helften nogmaals. Verwijder de schil en snijd in dunne plakken. Besprenkel de avocado met citroensap tegen verkleuren.
- Was de pluksla en erwtenscheuten en dep het even droog.
- Meng in een grote kom de afgekoelde penne, gemarineerde uien, bleekselderij, avocado, pluksla en erwtenscheuten.
- Meng een aantal eetlepels marinade door de salade, proef tussendoor en gebruik zoveel als je zelf lekker vindt.
- Strooi de pijnboompitten, het bladgroen van de bleekselderij en citroenrasp over de salade. Schaaf er stukjes parmazaanse kaas over en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Tags: salade, pastasalade, ui, erwtenscheuten, bleekselderij, pluksla, makkelijk

Geef een reactie