• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

1 juli 2015 2 Reacties

Koude pastasalade met citroen, avocado en erwtenscheuten

Met dit warme weer heb je natuurlijk geen zin om lang in de keuken te staan. En al helemaal niet voor het fornuis met dampende pannen. Daarom heb ik samen met vijf toffe foodbloggers makkelijke recepten voor pastasalade bedacht. Kijk, daar kom je de hittegolf wel mee door!

Koude pastasalade

1 juli de dag van de pastasalade!

Meestal maak ik een variant op de Amerikaanse pastasalade met rucola, bleekselderij, gerookte kip en tomaten of komkommer. Net waar ik zin in heb. Of wat er in de tuin staat en in de koelkast ligt. En natuurlijk met een sausje van pesto en mayonaise. Niks culinairs! Echt homecooking! Zoiets als rijst met een groenteprutje of aardappels met groente. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om zo’n recept te bloggen. Maar in de zomer eten we het bijna wekelijks en jullie waarschijnlijk ook. Daarom hebben we 1 juli uitgeroepen tot de dag van de pastasalade! Scroll naar beneden voor mijn recept met erwtenscheuten, citroen en avocado maar kijk eerst even wat Antoinette, Gereon, Marianne, Sophie en Wendy hebben gemaakt!

Italiaans en vegetarisch

Antoinette heeft een heerlijk recept voor een lauwwarme pastasalade met verse gepelde tomaat, basilicum, harde schapenricotta en grof gehakte amandel voor je!

Zomerfeest!

Met wat kleine voorbereidingen en het recept van Sophie zet je een heerlijke salade met langzaam gegaarde lamsbout op tafel. Een bord vol zomerfeest!

Liever iets met vis?

Wendy (a.k.a. Miss foodie) heeft een romige pastasalade met tonijn gemaakt. Makkelijk om mee te nemen naar de tuin!

Of met eetbare bloemen?

Marianne heeft op Home cooking dept een recept met radicchio, gorgonzola & eetbare bloemen gezet! Alleen al om de foto’s moet je even gaan kijken. Een lust voor het oog!

Funky pastasalade

Gereon trakteert je op een funky pastasalade. Hoe zomers wil je het hebben?!

Bewaar de recepten, pin ze of like de speciale facebookpagina 1 juli de dag van de pastasalade! En ik ben heel benieuwd hoe jij pastasalade eet! Op die facebookpagina kun je je zelf ook een recept plaatsen!

Erwtenscheuten

1 juli 2015
Marleen
10 min voorbereiding
5 min bereiding
3-4 personen

Recept voor koude pastasalade met erwtenscheuten en citroen

Deze koude pastasalade is het ideale zomergerecht! Makkelijk voor een picknick of barbecue.

Koude pastasalade

Dit heb je nodig

  • 1 rode ui
  • 50 ml witewijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • tl suiker
  • tl mosterdzaad
  • tl venkelzaad
  • 250 g penne
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 citroen (biologisch)
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 avocado
  • pluksla (mesclun)
  • erwtenscheuten
  • 30 g parmazaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng in een kommetje met wittewijnazijn, olijfolie, suiker, mosterdzaad en venkel. Leg de uiringen in het kommetje en zorg dat ze net onderstaan. Voeg eventueel wat extra vocht toe. Laat de uiringen een uurtje in de koelkast marineren.
  2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne af, voeg een scheutje olijfolie toe en laat afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne plakjes. Bewaar het bladgroen en zet apart. Rasp de schil van de citroen en pers vervolgens de citroen.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd beide helften nogmaals. Verwijder de schil en snijd in dunne plakken. Besprenkel de avocado met citroensap tegen verkleuren.
  5. Was de pluksla en erwtenscheuten en dep het even droog.
  6. Meng in een grote kom de afgekoelde penne, gemarineerde uien, bleekselderij, avocado, pluksla en erwtenscheuten.
  7. Meng een aantal eetlepels marinade door de salade, proef tussendoor en gebruik zoveel als je zelf lekker vindt.
  8. Strooi de pijnboompitten, het bladgroen van de bleekselderij en citroenrasp over de salade. Schaaf er stukjes parmazaanse kaas over en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Tip

Heb je geen erwtenscheuten in de tuin of vensterbank? Vervang het door rucola of een slamelange uit de winkel.

Tags: salade, pastasalade, ui, erwtenscheuten, bleekselderij, pluksla, makkelijk

 

Ingemaakte ui Tip: je kunt een aantal uien marineren, in de koelkast bewaren en later gebruiken! Easy!

1

Categorie: hoofdgerecht Tags: erwtenscheuten, pasta, pastasalade, pluksla, salade, zomer

Vorig bericht: « Bietensoep met kokos uit kookboek Eerlijk eten
Volgend bericht: Wallpaper juli: sneeuwwitte roos »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Romige pastasalade met tonijn van Foodiemoods schreef:
    1 juli 2015 om 07:03

    […] Marleen van Es maakte een prachtige Koude pastasalade met erwtenscheuten en citroen […]

    Beantwoorden
  2. Funky pastasalade - Gereons Keuken ThuisGereons Keuken Thuis schreef:
    1 juli 2015 om 08:47

    […] Eten uit de Volkstuin etenuitdevolkstuin.nl/2015/07/01/koude-pastasalade-met-erwtenscheuten-en-citroen […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2021 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring