Terwijl ik wat structuur aanbreng in het oerwoud van takken achter mijn tuinhuisje, bewonder ik het prachtige blad van de vijgenstruik. Tussen de bladeren zie ik joekels van vijgen zitten. Dat belooft wat! Ik herinner me ineens dat ik ergens heb gelezen dat je vijgenblad kunt eten. Ik voel aan het stugge blad. Het is ruw. De ene kant diep glanzend en donkergroen en de andere kant mat en licht grijsgroen. Niet echt aantrekkelijk om in je mond te stoppen.
Thuis lees ik dat Heidi Swanson van 101cookbooks.com reepjes vijgenblad door de salade mengt en ik vind recept voor vijgenblad-ijs. Spannend! Martha Stewart verpakt zalm in vijgenblad, dat vind ik een goed idee! Ik ga ook een visje inpakken.
En dat blijkt een uitstekend goed idee! Het vijgenblad geeft het gerecht een limoengeur. Héérlijk! Door de geur en de delicate smaak die het de forel geeft, is het echt een aanrader! Ik ben bang dat mijn struik in oktober geen blad meer heeft! Natuurlijk heb ik ook geprobeerd of het blad eetbaar is, maar het is stug. Volgens mij lijkt het erg op tabak pruimen, niet dat ik daar ervaring mee heb. Haha. Maar je blijft er dus eindeloos op kauwen. Niet doen!
In dit recept is een product (MeiAsia) uit de Foodybox verwerkt. De Foodybox is een initiatief van Kroon op het werk en wordt gratis onder foodbloggers verspreid.
Geef een reactie