Forel uit de oven, verpakt in vijgenblad

HomeReceptenHoofdgerechtForel uit de oven, verpakt in vijgenblad

Terwijl ik wat structuur aanbreng in het oerwoud van takken achter mijn tuinhuisje, bewonder ik het prachtige blad van de vijgenstruik. Tussen de bladeren zie ik joekels van vijgen zitten. Dat belooft wat! Ik herinner me ineens dat ik ergens heb gelezen dat je vijgenblad kunt eten. Ik voel aan het stugge blad. Het is ruw. De ene kant diep glanzend en donkergroen en de andere kant mat en licht grijsgroen. Niet echt aantrekkelijk om in je mond te stoppen.

Forel uit de oven, verpakt in vijgenblad

Thuis lees ik dat Heidi Swanson van 101cookbooks.com reepjes vijgenblad door de salade mengt en ik vind recept voor vijgenblad-ijs. Spannend! Martha Stewart verpakt zalm in vijgenblad, dat vind ik een goed idee! Ik ga ook een visje inpakken.

Forel uit de oven, verpakt in vijgenblad

En dat blijkt een uitstekend goed idee! Het vijgenblad geeft het gerecht een limoengeur. Héérlijk! Door de geur en de delicate smaak die het de forel geeft, is het echt een aanrader! Ik ben bang dat mijn struik in oktober geen blad meer heeft! Natuurlijk heb ik ook geprobeerd of het blad eetbaar is, maar het is stug. Volgens mij lijkt het erg op tabak pruimen, niet dat ik daar ervaring mee heb. Haha. Maar je blijft er dus eindeloos op kauwen. Niet doen!


4 juli 2015


5 min voorbereiding

30 min bereiding

1 forel per persoon

Recept forel uit de oven, verpakt in vijgenblad

Forel uit de oven en verpakt in vijgenblad voor een heerlijke limoengeur en delicate smaak.

forel uit de oven

Dit heb je nodig

 • 8 vijgenbladen
 • 4 forellen
 • 2 citroenen (biologisch)
 • 1 zakje misopasta à 30 g (MeiAsia)
 • verse kruiden

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Controleer de vijgenbladen en maak eventueel schoon. Leg ze klaar op het aanrecht. Spoel de forellen even onder de kraan en dep droog. Leg de forellen op de vijgenbladen. Gebruik voor iedere forel 2 vijgenbladen.
 2. Leng de miso aan met een eetlepel water. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de forellen met miso. Snijd de citroenen in schijven. Vul en bedek de forellen met de schijfjes citroen en verse kruiden naar keuze.
 3. Vouw het vijgenblad om de forel en bind vast met een stukje touw. Zet de vis een uurtje in de koelkast. Zo trek de miso in de forel.
 4. Vul een bakblik met de forellen en bedek de vis met een stuk bakpapier tegen uitdrogen.
 5. Bak de forellen in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

Tags: vis, forel, vijgenblad, makkelijk

 


In dit recept is een product (MeiAsia) uit de Foodybox verwerkt. De Foodybox is een initiatief van Kroon op het werk en wordt gratis onder foodbloggers verspreid.


3 reacties


 1. […] je je voordeel doen. Door ze te drogen en er een gezonde thee van te trekken. En wat dacht je van forel uit de oven in een vijgenblad. Bonnie, volgende keer graag ook een handje vijgenbladeren afleveren! Voor nu […]

 2. […] de horsmakreel in vijgenbladen gewikkeld. Ik heb dit afgekeken van Marleen van het blog “Eten uit de volkstuin“. Zij maakte een in vijgenblad gewikkelde forel klaar in de oven en was enthousiast over de […]

 3. […] je je voordeel doen. Door ze te drogen en er een gezonde thee van te trekken. En wat dacht je van forel uit de oven in een […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.