Aardappelsalade met dragon

HomeReceptenHoofdgerechtAardappelsalade met dragon

Uit nieuwsgierigheid klik ik op de advertentie van een maison ancienne met lichtblauwe luiken. Er ligt een hoop rommel op het erf. Op de muren zit nog origineel behang uit de jaren vijftig. Prachtig. Niets meer aan doen! Voordat ik het weet, bedenk ik hoe ik het huis zou verbouwen en ik schat in hoeveel dagen per week je nodig hebt om 4 hectare grond te onderhouden. Er moet een nieuw dak op, dat zie ik meteen. Snel klik ik op een ander plaatje in de Immo-banner. Een appartement in Zuid-Frankrijk. Midden in de stad en vlak bij de Middellandse zee. Ik zie mezelf op de markt boodschappen doen om daarna met vrienden neer te strijken op een terrasse ombragée. Maar het appartement heeft geen tuin. Wel een balkon. Ik ken mezelf, in een mum van tijd is zo’n balkon natuurlijk onbegaanbaar door alle planten die ik er naar toe heb gesleept. Dat wordt niks.

Aardappelsalade met dragon

De volgende advertentie dan. Hèt ideale huis in de Pyreneeën. Met een royale tuin maar niet onwerkbaar groot. Een kabbelend beekje achter het huis en oude tegels in de keuken. En zo’n AGA-fornuis. En een prachtige haard. Ik droom weg bij het idee om in Frankrijk te wonen. Ik zie mezelf tuinieren tussen de rotsen. En voor een maand boodschappen doen bij de Auchan omdat de bewoonde wereld 20 km verderop pas begint. Misschien toch niet zo’n goed idee. De andere maisons ancienne in de Immo-banner heb ik gisteren al bekeken. Echt joh, dit is veel leuker dan Funda!

Salade de pomme de terre

De poot-aardappeltjes die ik begin dit jaar in Frankrijk kocht, heb ik nu gerooid. Ik maak een salade met de La Ratte d’Ardeche aardappeltjes. Want ik weet zeker dat als ik nú in Frankrijk zou wonen, ik precies deze aardappelsalade had gemaakt! Echt waar! De aardappeltjes komen eigenlijk het beste tot hun recht in een salade. Je kunt variëren met verschillende kruiden zoals peterselie, munt of koriander. Of voeg olijven en salami toe voor wat meer pit. Zo, en nu ga ik weer huisjes kijken. A bientot!

Ratte d'Ardeche


14 september 2015


5 min voorbereiding

15 min bereiding

3-4 personen

Recept voor aardappelsalade met dragon

Deze romige aardappelsalade met dragon en kappertjes is binnen een half uur gemaakt lekker als bbq of picknick gerecht!

Aardappelsalade met dragon

Dit heb je nodig

 • 650 g vastkokende aardappels (La ratte d’ardeche)
 • 3 eieren
 • 1 sjalotje
 • 1/2 komkommer
 • wat pluksla
 • 2 tl kappertjes
 • 4 takjes verse dragon
 • wat verse dille

Voor de dressing

 • 1 el mayonaise
 • 1 el yoghurt
 • sap van een 1/2 citroen
 • 2 tl mosterd

Zo maak je het

 1. Boen de aardappels schoon, schillen is niet nodig. Snijd de aardappels in stukken van ongeveer 2 cm en kook ze in ongeveer 10 à 15 minuten gaar. Kook de eieren. Laat de aardappels en eieren afkoelen.
 2. Snipper het sjalotje en snijd de komkommer in dunne plakjes. Pel de eieren en snijd in stukjes. Vul een kom met sla, aardappels, ei, sjalot, komkommer en kappertjes.
 3. Meng de ingrediënten voor dressing, schenk over de salade en hussel goed door. Snijd de kruiden fijn en strooi over de aardappelsalade.

Tags: salade, aardappels, dragon, Frans

 

Aardappelsalade met dragon

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

2 reacties


 1. Wat leuk dat je de advertenties van huizen in Frankrijk bekijkt want datzelfde doe ik met huizen in Zweden. Dan zie ik mezelf er ook al wonen en maak verbouwingsplannen. Inderdaad leuker dan op Funda kijken.
  Het recept lijkt me heerlijk, ik ga het zeker een keer uitproberen.

  1. Oh, Zweden! Daar heb ik ook weleens huizen bekeken. Hout hakken en de natuur fotograferen. Héérlijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.