Pompoensoep is voor ons het ultieme troosteten. Ik maak het als het buiten grijs en grauw is en het niet meer lijkt te stoppen met regenen. Of bij algemene lamlendigheid en sombere buien. En altijd als de beugel weer strakker is gezet. En je kunt het maar beter in de vriezer achter de hand hebben! Dan hoef je tenminste niet, net als ik op een holletje naar de winkel, om voor een aangereden puber een pak pompoensoep te kopen. Of, zoals hij zelf nu stoer zegt: als hij een auto heeft geknuffeld. Man, wat een toestand!

En zelfs in zo’n pak weet de pompoen te troosten. Dat is toch eigenlijk wel bijzonder. Nu denk je vast waarom ik niet even de tijd nam om het zelf te maken? Nou dat zit zo. Ik had al alles voor een pittige curry in huis. En in twee maaltijden tegelijk koken had ik gewoon geen zin. Bovendien had ik de middag in het ziekenhuis doorgebracht. Punt. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Deze soep is fluweelzacht en troostend. En romig, zoet en kruidig van smaak.

Wees slim, maak nu alvast een paar liter en vul je vriezer! Tip: als je de volgende vijf recepten ook nog even maakt, dan ben je meteen klaar voor het hele jaar! 😉
1 oktober, Dag van de pompoensoep!
- Pompoen- rode linzen soep van Sophie op Eten maken
- Smoky pompoensoep op Gereons Keuken thuis
- Geroosterde pompoensoep met dukkah van Wendy op Foodiemoods
- Luie pompoensoep met sumak en pittige crackers op Italiaans koken met Antoinette
- Wortel pompoensoep met geitenkaascreme en walnotencrumble van Marianne op Homecooking dept
Bewaar de recepten of pin ze en like de facebookpagina Dag van de Pompoensoep voor meer inspiratie. En ik ben ook heel benieuwd naar jouw recept voor pompoensoep! Op de facebookpagina kun je zelf ook een recept plaatsen! Of laat hieronder een reactie met je recept achter, dan zet ik het voor je op de pagina.
3
Heerlijk. Ga ik zeker nog maken. Ik heb nog een halve pompoen over. 🙂
Ik heb er een beetje verse gember i.p.v. tijm en rozemarijn aan toegevoegd. En gemalen rode peper….goed voor de verkoudheid!
O lekker! Ik doe er ook vaak verse gember en een gedroogd pepertje door. En dan nog wat citroengras en limoen, yumyum!
Je kunt nooit teveel pompoenrecepten hebben 🙂 Onze pompoenoogst viel dit jaar helaas tegen (maar twee, weliswaar prachtige, buttercup – pompoenen) dus we zullen moeten kopen. Maar gezien je de pompoen zo lang kunt bewaren, probeer ik er altijd een paar bij de hand te hebben. Bij ons thuis zijn deze twee pompoensoepen het meest geliefd: http://www.growntocook.com/?p=233 en http://www.growntocook.com/?p=3375 Ik ga gauw kijken naar de facebook pagina voor meer inspiratie!
Wat jammer dat je een slecht pompoenjaar had. Die recepten zijn heerlijk. De laatste met salie wil ik ook maken. Lijkt me lekker!
Heeeerlijk soepje!!
De kruiden (zelfs zout en peper) heb ik niet eens toegevoegd en ik vond ‘m al overheerlijk!
Nog snel bij het opdienen wat sriracha erover gedruppeld en gesmuld! De lekkerste soep tot nu toe!
Bedankt voor je lekkere recept!
Ik heb m gedeeld op mijn blog en ook even naar jouw pagina verwezen.
Groetjes uit Zweden!
Ik maak het vanavond voor de
Sorry, ging te snel: Ik maak dit vanavond voor de derde keer. Heerlijk.
Wat een heerlijk soepje! Ik heb hem geserveerd op mijn verjaardagsfeestje en er een schaaltje verse koriander naast gezet. Met koriander vind ik hem helemaal af. Dank je wel; dit recept ga ik vaker maken.