Op eerste kerstdag maakte ik een royale schaal lasagne met pompoen. Tijdens het schoonmaken van de pompoen bedacht ik me dat ik de pitten apart kon houden om te roosteren. Maar hoe zit het eigenlijk met die pompoenpitten, wat is de beste manier om de pitten te klaar te maken. Weken in zout, koken of toch pellen? Ik zocht het uit! En ik vertel je ook hoe je de pitten snel kunt schoonmaken.
Pellen? No Way!
Ik heb het wel geprobeerd hoor. Heus. Maar dan komt echt het slechtste in mij boven. Je hebt om de pitten te pellen een bovenmenselijke gave nodig, engelengeduld! Gepeld zijn ze natuurlijk lekkerder. Ik weet het. Maar waarom moeilijk doen als je ze ook gepeld bij de natuurwinkel kunt kopen.
Koken? Niet nodig!
Een deel van de pitten heb ik na het weken ook nog 10 minuten gekookt. Samen met het andere deel ging het de oven in om te roosteren. De beige buitenschil van de pit is een beetje taai. Maar koken hielp niet. Sterker nog, ik vond de niet gekookte pitten knapperiger, krokanter en makkelijker te eten. Dus niet koken!
Geef een reactie