Jaah, het einde van de winter is in zicht! Ik ben begonnen met het snoeien de appelbomen en ruim voorzichtig de oude plantenresten op. Ik laat wel wat liggen voor de lieveheersbeestjes die graag door het dode materiaal kruipen. Tussen het blad ontdekte een nog voetbal en natuurlijk het tuinschepje dat ik kwijt was. Herkenbaar? Vast wel, haha! In het tuinhuisje is het nu nog te koud om te zitten, zelfs met een extra dekentje. Nog een paar weken geduld.
Tabee mooie mist, dag koude dagen! Welkom warme zonnestralen en ochtenddauw! Nog even wachten en dan begint alles weer. Ik heb net alle zaden weer besteld. Verlangen jullie ook weer zo naar de lente? De laatste pastinaken heb ik opgegraven en ik heb er een taart mee gebakken. De structuur lijkt op worteltaart maar ik heb er een frisse variant van gemaakt door er citroen aan toe te voegen.
Wat een heerlijk recept, ik ben dol op pastinaak, ga het zeker proberen.
En van alles terugvinden bij het opruimen is heel herkenbaar! Ik wacht nog even, februari en maart kunnen nog best koud zijn
Fijn weekend
Manon
Oh tof, taart van pastinaak ! Deze ga ik zeker eens proberen.
Hallo,deze ga ik zeker proberen maar ik heb een vraag.
Gebruik je de basterdsuiker voor de structuur of meer voor de smaak?
Groetjes
Eva
Ik zat ook al stiekem wat te dromen over de lente, maar vandaag (14 februari) sneeuwt het in Amsterdam en de lente lijkt verder weg dan ooit. Beetje troost eten dan maar…pastinaaktaart lijkt me daar prima geschikt voor 😉
Foto’s en kleuren zijn weer schitterend!!
Oh er zit pastinaak in, dan is het gezond 🙂 😉 dus ga ik dit maar eens maken als tussendoortje voor de kinderen. Leuk!
Oh er zit pastinaak in, dan is het gezond 🙂 😉 dus ga ik dit maar eens maken als tussendoortje voor de kinderen. Leuk!
Hallo Marleen,
Zojuist terecht gekomen op je foodblog, was opzoek naar een recept voor een eiersalade en dus gevonden haha
Binnenkort heb ik ook een volkstuintje, zal zeker je moestuintips gaan toepassen.
En je pastinaak taart , dat wordt mijn volgende uitdaging.
Ben reuze benieuwd hoe pastinaak smaakt , zeker als het verwerkt is in een taart , lekker zoet hoop ik.
Groeten
William.
Beste Marleen, wat superleuk de combi van fotografie, moes/volkstuin en recepten !
Ik wilde dus ook meteen deze pastinaaktaart maken, want ben dol op pastinaak en heb het uit de moestuin !
Maar nu zie ik staan: 2 pastinaken….. hoe groot, hoeveel gram? Want je weet dat die in maten variëren, zeker als je ze zelf kweekt.
Dus misschien kun je me hierbij helpen? Vriendelijk dank, Marian