Pastinaaktaart met citroen

HomeReceptenNagerechtPastinaaktaart met citroen

Jaah, het einde van de winter is in zicht! Ik ben begonnen met het snoeien de appelbomen en ruim voorzichtig de oude plantenresten op. Ik laat wel wat liggen voor de lieveheersbeestjes die graag door het dode materiaal kruipen. Tussen het blad ontdekte een nog voetbal en natuurlijk het tuinschepje dat ik kwijt was. Herkenbaar? Vast wel, haha! In het tuinhuisje is het nu nog te koud om te zitten, zelfs met een extra dekentje. Nog een paar weken geduld.

Pastinaaktaart

Tabee mooie mist, dag koude dagen! Welkom warme zonnestralen en ochtenddauw! Nog even wachten en dan begint alles weer. Ik heb net alle zaden weer besteld. Verlangen jullie ook weer zo naar de lente?
De laatste pastinaken heb ik opgegraven en ik heb er een taart mee gebakken. De structuur lijkt op worteltaart maar ik heb er een frisse variant van gemaakt door er citroen aan toe te voegen.

Mist
Pastinaaktaart

13 februari 2016

15 min voorbereiding

45 min oventijd

8-10 punten

Zoete pastinaaktaart

zoete pastnaaktaart met citroen

Makkelijk en snel recept voor zoete pastinaaktaart. De structuur van de taart lijkt op worteltaart. Met een frisse twist van de citroen.

Dit heb je nodig

  • 160 g witte basterdsuiker
  • 160 ml neutrale olijfolie of druivenpitolie
  • 4 eieren (groot)
  • 2 pastinaken
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout
  • 50 g geraspte kokos
  • 2 biologische citroenen
  • 2 el poedersuiker
  • springvorm van 24 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  3. Meng de suiker en olie in de keukenmachine. Voeg de eieren toe en laat meedraaien.
  4. Schil de pastinaken met een dunschiller. Zet de schijf om te raspen in de keukenmachine en rasp de pastinaak. Meng de pastinaak met het suiker-eimengsel.
  5. Voeg het meel en een snuf zout toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat de machine even draaien en voeg dan de geraspte kokos toe. Rasp de schil van de citroenen boven de kom en laat de keukenmachine weer even draaien.
  6. Vul de springvorm met het beslag. Schuif de taart in het midden van de oven en bak hem in 45 minuten gaar. Check met een satéprikker of de taart gaar is.
  7. Komt de prikker er droog uit dan is hij gaar. Zo niet, bak de taart dan iets langer.
  8. Bestrooi de taart met poedersuiker.

Tags: taart, pastinaak, citroen, Brits


, ,

8 reacties


  1. Wat een heerlijk recept, ik ben dol op pastinaak, ga het zeker proberen.
    En van alles terugvinden bij het opruimen is heel herkenbaar! Ik wacht nog even, februari en maart kunnen nog best koud zijn
    Fijn weekend
    Manon

  2. Oh tof, taart van pastinaak ! Deze ga ik zeker eens proberen.

  3. Eva

    Hallo,deze ga ik zeker proberen maar ik heb een vraag.
    Gebruik je de basterdsuiker voor de structuur of meer voor de smaak?

    Groetjes
    Eva

  4. Ik zat ook al stiekem wat te dromen over de lente, maar vandaag (14 februari) sneeuwt het in Amsterdam en de lente lijkt verder weg dan ooit. Beetje troost eten dan maar…pastinaaktaart lijkt me daar prima geschikt voor ;-)

    Foto’s en kleuren zijn weer schitterend!!

  5. Oh er zit pastinaak in, dan is het gezond :) ;) dus ga ik dit maar eens maken als tussendoortje voor de kinderen. Leuk!

  6. Oh er zit pastinaak in, dan is het gezond :) ;) dus ga ik dit maar eens maken als tussendoortje voor de kinderen. Leuk!

  7. Anoniem

    Hallo Marleen,

    Zojuist terecht gekomen op je foodblog, was opzoek naar een recept voor een eiersalade en dus gevonden haha
    Binnenkort heb ik ook een volkstuintje, zal zeker je moestuintips gaan toepassen.
    En je pastinaak taart , dat wordt mijn volgende uitdaging.
    Ben reuze benieuwd hoe pastinaak smaakt , zeker als het verwerkt is in een taart , lekker zoet hoop ik.

    Groeten

    William.

  8. Marian van Ek

    Beste Marleen, wat superleuk de combi van fotografie, moes/volkstuin en recepten !
    Ik wilde dus ook meteen deze pastinaaktaart maken, want ben dol op pastinaak en heb het uit de moestuin !
    Maar nu zie ik staan: 2 pastinaken….. hoe groot, hoeveel gram? Want je weet dat die in maten variëren, zeker als je ze zelf kweekt.
    Dus misschien kun je me hierbij helpen? Vriendelijk dank, Marian


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.