Jaah, het einde van de winter is in zicht! Ik ben begonnen met het snoeien de appelbomen en ruim voorzichtig de oude plantenresten op. Ik laat wel wat liggen voor de lieveheersbeestjes die graag door het dode materiaal kruipen. Tussen het blad ontdekte een nog voetbal en natuurlijk het tuinschepje dat ik kwijt was. Herkenbaar? Vast wel, haha! In het tuinhuisje is het nu nog te koud om te zitten, zelfs met een extra dekentje. Nog een paar weken geduld.

Tabee mooie mist, dag koude dagen! Welkom warme zonnestralen en ochtenddauw! Nog even wachten en dan begint alles weer. Ik heb net alle zaden weer besteld. Verlangen jullie ook weer zo naar de lente?
De laatste pastinaken heb ik opgegraven en ik heb er een taart mee gebakken. De structuur lijkt op worteltaart maar ik heb er een frisse variant van gemaakt door er citroen aan toe te voegen.


Zoete pastinaaktaart

Makkelijk en snel recept voor zoete pastinaaktaart. De structuur van de taart lijkt op worteltaart. Met een frisse twist van de citroen.
Dit heb je nodig
- 160 g witte basterdsuiker
- 160 ml neutrale olijfolie of druivenpitolie
- 4 eieren (groot)
- 2 pastinaken
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- een snufje zout
- 50 g geraspte kokos
- 2 biologische citroenen
- 2 el poedersuiker
- springvorm van 24 cm
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed een springvorm met bakpapier.
- Meng de suiker en olie in de keukenmachine. Voeg de eieren toe en laat meedraaien.
- Schil de pastinaken met een dunschiller. Zet de schijf om te raspen in de keukenmachine en rasp de pastinaak. Meng de pastinaak met het suiker-eimengsel.
- Voeg het meel en een snuf zout toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat de machine even draaien en voeg dan de geraspte kokos toe. Rasp de schil van de citroenen boven de kom en laat de keukenmachine weer even draaien.
- Vul de springvorm met het beslag. Schuif de taart in het midden van de oven en bak hem in 45 minuten gaar. Check met een satéprikker of de taart gaar is.
- Komt de prikker er droog uit dan is hij gaar. Zo niet, bak de taart dan iets langer.
- Bestrooi de taart met poedersuiker.
Tags: taart, pastinaak, citroen, Brits
Geef een reactie