In de vakantie uitgebreid de supermarkt verkennen, doen jullie dat ook? Schap voor schap het aanbod bekijken en de etiketten ontcijferen. En natuurlijk van alles uitproberen en meenemen voor thuis. Ik doe niets liever! Nou, bijna niets liever want fotograferen tijdens de vakantie is het allerleukste! Zeker als je elke dag door een ansichtkaartlandschap rijdt en elke dag wakker wordt midden in prachtige natuur met weer adembenemend, fotogeniek licht!
In de zomervakantie hebben we een roadtrip door Zweden gemaakt. We reden langs meren, bossen en uitgestrekte velden richting de poolcirkel, waar het maar liefst 29 graden was. En onderweg stopten we natuurlijk regelmatig bij een supermarkt om eten in te slaan. In mijn mandje ging wortel- en bietenbrood, dillebloemen, bietenburgers, bietensalades, muntgelei, crackers met kruiden en crackers met kaneel, jam van hjortron- en lignon bessen en chips met dille. Op alle campings konden we gebruik maken van een keukentje, vaak met een koelkast en oven! Dat was voor mij echt een ontdekking. Omdat we heel eenvoudig en minimaal kamperen, kocht ik vaak kant-en-klare producten. Maar ik had best wat meer kookgerei kunnen meenemen! De staafmixer bijvoorbeeld, of een kleine taartvorm en een bakblik! Zweden is een ideaal land voor een reislustige en kamperende foodblogger! En helemaal als bieten je favoriete groente en dille je lievelingskruid is!
Dat bietenbrood staat op mijn lijstje om zelf te maken. Net als de chips met dille, te lekker! De bietensalades voor op brood maken ze met grove bietenreepjes en mayonaise. Zelf vind een spread op basis van olie en pitten of noten lekkerder. Dit gerechtje maak ik af en toe, als ik wat meer werk maak van de lunch.
Geef een reactie