Kikkererwtensoep met pastinaak

HomeReceptenHoofdgerechtKikkererwtensoep met pastinaak

Met een paar flessen water vertrek ik richting de volkstuin. Het is lekker weer maar toch durf ik de hoofdkraan nog niet open te draaien. Misschien dat het komende weken nog een paar graden gaat vriezen en ik wil niet het risico lopen dat de leiding barst. Dus is het in het tuinhuisje nog een beetje behelpen.

Kikkererwtensoep met pastinaak

Ik ben begonnen met snoeien en ruim de groentebedden op. Daar kan ik altijd een beetje tegenop zien maar als ik eenmaal gestart ben, dan kan ik bijna niet meer stoppen. Als eerste trek ik wat verdwaalde brandnetels uit de grond. Mijn rigoreuze opruimactie van vorig jaar heeft goed geholpen. Ik trek mijn winterjas uit, zo warm is het inmiddels geworden. Daarna trek ik de hark over de kleigrond omdat het nu perfect weer is om de grond te bewerken. Niet te nat maar ook niet te droog. De grond valt moeiteloos in je handen uiteen. Al snel ben ik in de ban van de grond perfect maken. Ik voel me net Monty Don! Niets geeft me op dit moment een beter gevoel dan die aarde onkruidvrij en mooi rul maken! Een verslavend gevoel! Haha!

Thuis ga ik aan de slag met twee pastinaken uit de tuin. Ik maak een kikkererwtensoep. Het gerecht was me eerder opvallen in het kookboek van Marcella Hazan. Zij combineert tomaten met kikkererwten. Eventueel kun je er rijst of pasta aan toevoegen. Ik probeer of de combinatie kikkererwten en pastinaak iets is. En daar ben ik niet ontevreden over. Het resultaat is een volle en kruidige maaltijdsoep. Een tikje romig zelfs, terwijl de soep vegan is! Echt lekker comfort food op dagen dat het ’s avonds nog erg koud kan zijn.


22 februari 2019

5 min voorbereiding

20 min bereiding

4 personen

Kikkererwtensoep met pastinaak

Pastinaaksoep met kikkererwten

Een volle en kruidige maaltijdsoep

Dit heb je nodig

 • 400 g pastinaak
 • 1 l groentebouillon
 • 400 g kikkererwten (uit blik)
 • ½ tl komijn
 • paar plakjes pastinaak
 • ½ tl paprikapoeder
 • paar sprieten bieslook
 • zout en versgemalen peper

Zo maak je het

 1. Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd en bewaar een paar dunne plakjes voor de garnering en snijd de rest in blokjes.
 2. Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook en voeg de pastinaak toe. Kook in ongeveer 10 minuten gaar.
 3. Bewaar ongeveer een eetlepel kikkererwten voor de garnering en voeg de rest toe. Laat de soep nog 2-3 minuten koken.
 4. Pureer de soep met een staafmixer glad en dik en breng op smaak met komijn, zout en peper.
 5. Verhit de olie in een pan en bak de plakjes pastinaak goudbruin.
 6. Rooster in een droge koekenpan de kikkererwten. Voeg als de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn, het paprikapoeder toe. Haal de pan van het vuur.
 7. Garneer de soep met de pastinaakchips, geroosterde kikkererwten en fijngesneden bieslook.

Tags: soep, kikkererwten, pastinaak, comfort food, mediterraan

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

3 reacties


 1. Greetje

  klinkt erg lekker, ga ik uit proberen

  1. Dat was het ook! En leuk dat je het gaat uitproberen. Ben benieuwd of het je smaakt! Groetjes, Marleen

 2. Mieke

  Wat ziet dat er heerlijk uit zeg ! En super gezond volgensmij echt top !

  Zelf vond ik iets handigs, voor alles wat niet uit eigen tuin komt… Op vind ik vaak duurzame en goedkope producten (ook hulpmiddelen voor in de tuin) misschien een goede tip voor jullie ? :)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.