
Over mijn boek
Het boek Eten uit de volkstuin is een vervolg van dit blog. Een papieren versie mèt maar liefst tachtig nieuwe recepten. Overzichtelijk ingedeeld op seizoen laat ik zien wat ik met de oogst uit de tuin maak. Van vlierbloesemazijn tot pavlova met rode bessen en van courgettetaartjes tot knoflookkoekjes. Allemaal maakbare gerechten voor de groenten en het fruit uit de tuin.
Behalve recepten staan er ook veel tips voor de moestuin in. Ik geef aanwijzingen hoe je de groenten zelf kunt zaaien. Het maakt niet uit of je een grote tuin of een piepklein balkon hebt. Als de groente geschikt is voor een pot of vierkantemetertuin, dan staat dat erbij. In mijn tuin, die verre van perfect is, experimenteer en observeer ik.
Ik probeer de natuur een beetje te imiteren en streef naar een ecologisch evenwicht waar allerlei dieren, insecten en planten zich thuisvoelen. Nou ja, bijna alle dieren, want ik hoop dat de woelmuizen verhuisplannen maken! Zonder stress en met veel plezier, kweek ik reuzepompoenen, oogst ik borlottibonen en pluk eetbare bloemen voor de salade.

[…] bladerde door het nieuwe boek Eten uit de volkstuin en keek mijn ogen uit door de mooie fotografie en leuke vormgeving. Toen ik las dat de schrijfster […]