Zoete pompoentaart met kaneel

HomeReceptenZoetZoete pompoentaart met kaneel

“Ja, en hier staat mijn groene pompoen”. Ik wijs naar een enorme hoeveelheid groene bladeren, die flink wat vierkante meters van mijn moestuin vullen. “Maar ik heb nog geen pompoen gezien”, zeg ik terwijl ik een blad opzij houd. “Daar” zegt Hazel (van foodblog Cookie Cottage) droogjes en ze wijst vlak voor mijn neus een reusachtige pompoen aan. Perfect gecamoufleerd ligt daar toch een pompoen! En verderop ligt er nog een! Joehoe! Ik gil het uit en vind het natuurlijk ook wel een beetje onbegrijpelijk dat ik hem niet eerder had gezien…

zoete pompoentaart

Maar wat te doen met een enorme pompoen? Je kan van zo’n pompoen dagen eten dus enige variatie is wel fijn. Wat denk je van geroosterde blokjes pompoen door de salade of pompoenrisotto. Natuurlijk eten we ook pompoensoep. En deze zoete pompoentaart is echt een aanrader! Zo kan je dagen pompoen eten zonder last te krijgen van verveling.


30 september 2014


1 uur voorbereiding

30 min bereiding

10 punten

Recept voor zoete pompoentaart

Zoete pompoentaart met kaneel en een knapperige bodem

Zoete pompoentaart

Dit heb je nodig

 • 200 gram bloem
 • 100 gram koude boter
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 3 eieren
 • snufje zout
 • 300 gram pompoen
 • 40 gram bruine basterdsuiker
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 250 ml slagroom
 • 2 theelepels kaneel
 • 50 gram amandelmeel

keukenbenodigdheden

 • taartvorm met losse bodem met een diameter van 26
 • bakbonen
 • bakpapier

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een stuk pompoen van ongeveer 300 gram in grove stukken.
 2. Rooster de stukken pompoen in het midden van de over op 200 graden in ongeveer 45 minuten zacht.
  Laat de pompoen afkoelen en verwijder de schil. Dit kun je eventueel een dag ervoor doen.
 3. Kneed van de bloem, de koude boter in blokjes, witte basterdsuiker, 1 ei en een snufje zout een deegbal. Leg het deeg een uurtje in de koelkast.
 4. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. Snijd de randen netjes af. Leg een stuk bakpier over het deeg en vul de vorm met bakbonen. Bak de taartbodem in 20 minuten de oven op 180 graden.
 5. Maak ondertussen de vulling. Meng in een keukenmachine of blender de geroosterde pompoen met bruine basterdsuiker, ahornsiroop, slagroom, 2 eieren en 2 theelepels kaneel.
 6. Haal de taartbodem uit de oven, strooi amandelmeel over de bodem en schenk de vulling erin.
 7. Bak de taart in 40 minuten gaar. Houd de taart in de gaten en dek de bovenkant af met aluminiumfolie af het te hard gaat.

Tags: taart, pompoen, zoet

 

Zoete taarten met groente

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

14 reacties


 1. Mijn schoonvader heeft ook mega veel pompoenen in zijn moestuintje, maar ik heb nog nooit een groene gezien bij hem. Begrijpelijk dat je ‘m niet gelijk zag ;) ik ben heel benieuwd naar pompoentaart, heb het nog nooit gehad!

  1. De meeste groene pompoen worden gekweekt voor de sier. Maar deze Italiaanse pompoen is echt heerlijk. Die zouden ze ook in de winkel moeten verkopen! Ik had trouwens ook nog nooit pompoentaart gegeten. Normaal heb ik pompoentjes van een kilo en die gaan meteen op. Maar met zo’n ding van 10 kilo wordt je vanzelf creatief! ;-)

 2. Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik ook eens uitproberen.

  1. Thanks Leonie! En dat moet je zeker doen!

 3. haha!! Het moment was echt té grappig! Zo groot als die pompoen was… yumm! Ik heb ook nog een idee voor pompoentaart in mijn hoofd zitten, ga ik me binnenkort maar eens aan wagen. Nu ik jouw taart zie, krijg ik trek! :-)

  1. Haha, ja het was leuk hè. Dat ik ‘m als doorgewinterde volkstuinder niet zag…
   Oh, ik ben heel benieuwd naar jouw recept! Ik heb nog zo’n enorm ding liggen!

 4. Nelleke

  Lijkt me echt heerlijk. Bedankt ik ga het recept bewaren en de taart binnenkort eens uitproberen.

  1. Wat leuk om te lezen, Nelleke!

 5. ik ga me ook maar eens aan deze taart wagen… Hebben jullie hem in een keer opgegeten, of was ie ook goed te bewaren? Logistiek gezien bak ik ‘m graag een dag van tevoren…

 6. linteloteestie

  Bedankt voor het recept, ga ‘m zeker een keer proberen! We komen om in de pompoenen…De taart ziet er mooi uit, had ik al op Instagram. Vind het leuk je te volgen, je maakt heerlijke dingen met je de groenten uit je volkstuin!

 7. Maartje

  Wanneer voeg je het amandelmeel toe? Staat wel op de receptenlijst, maar niet in het recept!

  1. Goeie! Het moet zijn:

   Haal de taartbodem uit de oven, strooi amandelmeel over de bodem en giet de vulling erin.

   Thanks Maartje!

 8. Marleen, kan ik voor de ahornsiroop ook honing gebruiken? Ik ga deze ook eens proberen :) groetjes

  1. Ja, dat kan prima! Of anders wat extra basterdsuiker. ;-)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.