Downloadbare zaaikalender

HomeTuinierenDownloadbare zaaikalender

Wanneer kun je het beste courgettes zaaien, de bonen in de grond stoppen en de aardappelen planten?
Bekijk mijn zaaikalender van makkelijke en gangbare groenten die ik graag in mijn volkstuin zaai. De meeste groenten kun je direct buiten zaaien, behalve paprika, pepers en tomaten. Die kiemen alleen in een warme huiskamer. Verder heb ik ruimte vrijgelaten waar je zelf kruisjes of aantekeningen kunt maken.

Downloadbare zaaikalender

Klik op onderstaande afbeelding voor de printbare zaaikalender (pdf opent in nieuw venster).

Zaaien

Zaaien gaat het beste in losse grond. Een week van te voren kun je de grond in de tuin met een hark bewerken voor een fijne structuur. Zaai je eerst even binnen? Gebruik dan losse grond. Je kunt zaai- of stekgrond in het tuincentrum kopen maar ook zelf maken. Meng ongeveer drie delen potgrond met twee delen zand. Houd de grond in het begin goed vochtig. Geef water met een plantensproeier om te voorkomen dat de zaden wegspoelen. En dek de potjes of bakjes of met een plastic deksel of zakje.
Zet de potten op een lichte plaats. Als de zaden zijn opgekomen, kun je de plantjes in een koelere ruimte zetten om te voorkomen dat het slungelige sprieten worden. Geef de zaden die buiten hebt gezaaid ook regelmatig water!

Moestuintips

Kijk bij de moestuintips voor een uitgebreid overzicht per maand.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


2 reacties


  1. Heel duidelijk en voor een beginner als ik ook eenvoudig genoeg om te begrijpen. Merci

  2. Wil Wolters

    heel mooi maar in excel zou makkelijk zijn dan kun je andere groenten toevoegen verwijderen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.