Als ik met het pak casarecce in mijn hand sta, voel ik een enorme ergernis opkomen. Die ene arrogante ober heeft ervoor gezorgd dat ik elke keer bij het zien van casarecce weer aan die avond in Rome moet denken. Het was al laat, we waren moe en stapten een restaurant binnen. Bij het zien van enkel toeristen moest er een lampje gaan branden. Maar we lieten ons naar een tafeltje brengen. Ons gebrekkig Italiaans verklapte natuurlijk dat we toeristen waren. We bestelden casarecce met truffel maar kregen een bord met tagliatelle. Wel met truffel trouwens. En die stomme ober bleef met een stalen gezicht volhouden dat het casarecce was. Argh! Waren we er toch ingestonken, we zaten in een tourist trap.
Snel weer vergeten, die stomme ober in Rome! Het is vandaag de dag van de pastasalade! En ik heb een makkelijke salade met asperges gemaakt. De dressing is door de saffraan en knoflook lekker hartig en geeft de casarecce een zonnige kleur. Het is vegetarisch maar je kunt de geitenkaas vervangen door gerookte of gegrilde kipfilet. Dat past ook heel goed.
Heb jij ook een lekker recept voor pastasalade? Deel die dan op de speciale facebookpagina: 1 juli de dag van de pastasalade!
[…] van Es maakt een pastasalade uit haar volkstuin, een pastasalade met asperges en saffraan uit […]