• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

20 september 2014 9 Reacties

Courgette baba ganoush

Het courgetteseizoen loopt al een beetje op zijn eind en waarschijnlijk kan je nu geen courgette meer zien. Nou, niet met dit recept kan ik je zeggen! Na de courgette plaattaart en de kruidige courgette cake, heb ik weer een gerecht waarmee je flink wat courgettes kunt verwerken.

Courgette baba ganoush

Hummus of Baba Ganoush?

Ik zag dit recept voor Courgette Hummus op het blog Feasting at Home. In plaats van munt of platte peterselie, heb ik flink veel verse koriander gebruikt, omdat ik dat erg lekker vind! Maar is dit nu Hummus of Baba Ganoush? Hoofdbrekens hoor, het schrijven van een blog! Ik heb voor mezelf maar een nieuwe regel gemaakt. Zitten er kikkererwten in, dan heet het Hummus. Geen kikkererwt te bekennen? Dan noem ik het Baba Ganoush. Dit recept is gebaseerd op Baba Ganoush, maar in plaats van aubergines te grillen, schuif je courgetteplakken onder de gril.

De combinatie courgette, tahin en koriander is geweldig lekker en je werkt met het grootste gemak weer twee courgettes weg. Door de courgettes te grillen en te pureren met citroensap en tahin passen twee courgettes gewoon in een kommetje. Deze Baba Ganoush is erg lekker in een pitabroodje met wat stukjes pittige kip. En dan vooral lekker dik erop smeren, zodat het er bijna uitkomt!

Geroosterde courgettes

20 september 2014
Marleen
5 min voorbereiding
30 min bereiding
1 schaaltje

Recept voor courgette baba ganoush

Door de courgettes te grillen en te pureren met olijfolie, citroen en tahin kun je een heerlijke en smeuïge dip maken.

Courgette Baba Ganoush

Dit heb je nodig

  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • halve citroen
  • 3 eetlepels tahin
  • 15 gram verse koriander
  • gerookt zeezout

Zo maak je het

  1. Snijd de courgettes in lange plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  2. Leg de plakken in een bakblik en bestrijk ze met olijfolie. Zet de gril van de oven op de hoogste stand en gril de plakken in ongeveer 30 minuten bruin. Keer de plakken halverwege even om. Laat de courgetteplakken afkoelen.
  3. Mix met een staafmixer of blender de courgette, een geperst teentje knoflook, het sap van een halve citroen, 3 eetlepels tahin en verse koriander fijn. Ik vind het met heel veel koriander lekker. Maar je kunt ook andere verse kruiden, zoals platte peterselie of munt gebruiken. Net wat je lekker vindt!
  4. Giet er royaal olijfolie over en maak de baba ganoush af door er wat snippers gerookt zeezout over te strooien.
Tags: hapje, courgette, baba ganoush, mediterraan

 

5

Categorie: hapje Tags: courgette, dip, vegan, zomer

Vorig bericht: « Salade met borlottibonen, spinazie en tonijn
Volgend bericht: Zoete pompoentaart met kaneel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ursula (missFromage) zegt

    22 september 2014 om 21:12

    Lijkt me heerlijk, Marleen! Fijne manier om van een overschot aan courgettes af te komen 🙂

    Beantwoorden
  2. Maura - YLT zegt

    22 september 2014 om 22:00

    Het is dat ik helaas niet omkom in de courgettes maar anders was ik dit nu gaan maken. Zo lekker om zelf te maken he! En dan op dikke plakken brood.

    En ik ben het met je eens: baba ganoush!

    Beantwoorden
  3. Mo zegt

    23 september 2014 om 23:49

    Dit weekend heb ik het gemaakt, het was echt heerlijk! Eigenlijk bijna wel lekkerder dan de ‘normale’ variant met aubergines vond ik. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      24 september 2014 om 10:13

      Wat leuk dat je het recept het gemaakt. Leuk om te lezen! 🙂

      Beantwoorden
  4. Alexandra zegt

    17 oktober 2014 om 16:50

    He marleen

    Prachtige foto’s maak je. Ik ben net met een workshop fotografie begonnen 5 x 2 uur want ik ben niet tevreden met mijn foto’s.
    Kun je me vertellen hoe jij bv bovenstaande foto’s hebt gemaakt, alles zelf ingesteld (A/F/S) of automatisch?

    Ik hoor graag van je.

    groet
    Alexandra

    Beantwoorden
  5. Mirjam Goosens zegt

    27 augustus 2018 om 18:58

    Ik heb het net gemaakt, wat een ontzéttend lekker recept!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      30 augustus 2018 om 09:40

      Hi Mirjam, wat leuk om te lezen dat het recept in de smaak valt! Groetjes, Marleen

      Beantwoorden
  6. Jessie zegt

    8 augustus 2022 om 14:49

    Dit recept overtreft mijn verwachtingen zelfs, superlekker!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. sunday favorites | seed & feather schreef:
    17 november 2014 om 06:16

    […] I want to cook… zucchini baba ganoush, grapefruit pie, mushroom alfredo pasta bake, pumpkin seed maple horchata, and GF cumin & black […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring