Courgette baba ganoush

HomeReceptenLunchCourgette baba ganoush

Het courgetteseizoen loopt al een beetje op zijn eind en waarschijnlijk kan je nu geen courgette meer zien. Nou, niet met dit recept kan ik je zeggen! Na de courgette plaattaart en de kruidige courgette cake, heb ik weer een gerecht waarmee je flink wat courgettes kunt verwerken.

Courgette baba ganoush

Hummus of Baba Ganoush?

Ik zag dit recept voor Courgette Hummus op het blog Feasting at Home. In plaats van munt of platte peterselie, heb ik flink veel verse koriander gebruikt, omdat ik dat erg lekker vind! Maar is dit nu Hummus of Baba Ganoush? Hoofdbrekens hoor, het schrijven van een blog! Ik heb voor mezelf maar een nieuwe regel gemaakt. Zitten er kikkererwten in, dan heet het Hummus. Geen kikkererwt te bekennen? Dan noem ik het Baba Ganoush. Dit recept is gebaseerd op Baba Ganoush, maar in plaats van aubergines te grillen, schuif je courgetteplakken onder de gril.

De combinatie courgette, tahin en koriander is geweldig lekker en je werkt met het grootste gemak weer twee courgettes weg. Door de courgettes te grillen en te pureren met citroensap en tahin passen twee courgettes gewoon in een kommetje. Deze Baba Ganoush is erg lekker in een pitabroodje met wat stukjes pittige kip. En dan vooral lekker dik erop smeren, zodat het er bijna uitkomt!

Geroosterde courgettes

20 september 2014

5 min voorbereiding

30 min bereiding

1 schaaltje

Courgette baba ganoush

Courgette Baba Ganoush

Door de courgettes te grillen en te pureren met olijfolie, citroen en tahin kun je een heerlijke en smeuïge dip maken.

Dit heb je nodig

 • 2 courgettes
 • 1 teentje knoflook
 • halve citroen
 • 3 eetlepels tahin
 • 15 gram verse koriander
 • gerookt zeezout

Zo maak je het

 1. Snijd de courgettes in lange plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
 2. Leg de plakken in een bakblik en bestrijk ze met olijfolie. Zet de gril van de oven op de hoogste stand en gril de plakken in ongeveer 30 minuten bruin. Keer de plakken halverwege even om.
  Laat de courgetteplakken afkoelen.
 3. Mix met een staafmixer of blender de courgette, een geperst teentje knoflook, het sap van een halve citroen, 3 eetlepels tahin en verse koriander fijn. Ik vind het met heel veel koriander lekker. Maar je kunt ook andere verse kruiden, zoals platte peterselie of munt gebruiken. Net wat je lekker vindt!
 4. Giet er royaal olijfolie over en maak de baba ganoush af door er wat snippers gerookt zeezout over te strooien.

Tags: hapje, courgette, baba ganoush, mediterraan

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


, ,

9 reacties


 1. Lijkt me heerlijk, Marleen! Fijne manier om van een overschot aan courgettes af te komen :)

 2. Het is dat ik helaas niet omkom in de courgettes maar anders was ik dit nu gaan maken. Zo lekker om zelf te maken he! En dan op dikke plakken brood.

  En ik ben het met je eens: baba ganoush!

 3. Mo

  Dit weekend heb ik het gemaakt, het was echt heerlijk! Eigenlijk bijna wel lekkerder dan de ‘normale’ variant met aubergines vond ik. Bedankt voor het recept!

  1. Wat leuk dat je het recept het gemaakt. Leuk om te lezen! :-)

 4. He marleen

  Prachtige foto’s maak je. Ik ben net met een workshop fotografie begonnen 5 x 2 uur want ik ben niet tevreden met mijn foto’s.
  Kun je me vertellen hoe jij bv bovenstaande foto’s hebt gemaakt, alles zelf ingesteld (A/F/S) of automatisch?

  Ik hoor graag van je.

  groet
  Alexandra

 5. […] I want to cook… zucchini baba ganoush, grapefruit pie, mushroom alfredo pasta bake, pumpkin seed maple horchata, and GF cumin & black […]

 6. Mirjam Goosens

  Ik heb het net gemaakt, wat een ontzéttend lekker recept!

  1. Hi Mirjam, wat leuk om te lezen dat het recept in de smaak valt! Groetjes, Marleen

 7. Jessie

  Dit recept overtreft mijn verwachtingen zelfs, superlekker!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.