Verrukkelijk vlierbloesemijs met hazelnoten

HomeReceptenNagerechtVerrukkelijk vlierbloesemijs met hazelnoten

“Maar het moet bijzonder ijs zijn!”, riep ik stellig. Voor mijn verjaardag (hartje winter) kreeg ik een ijsmachine en ik ging onmiddellijk aan de slag met spannende ideeën voor ijs. Bramenijs met rode wijn en pompoenijs met kokos! Want gewoon ijs koop ik wel in de winkel. Het is net als de moestuin. Waarom zou ik al die moeite doen voor iets dat ik makkelijk kan kopen. Nee, ik wil speciaal ijs! Opmerkelijke smaakcombinaties!
Maar ik had eigenlijk geen idee hoe ik ijs moest maken maken. Soms was het ijs te dun of de structuur juist te los en ik kreeg dus best wat commentaar op mijn verzinsels. Daarom ging ik toch maar braaf aan de slag met basisrecepten. En nu ik de basis onder de knie heb (denk ik), kan ik weer helemaal los. Tijd voor spannende combinaties!

Vlierbloesemijs met hazelnoten

Heb je alweer een paar flessen vlierbloesemsiroop staan? De siroop is goed te gebruiken in allerlei lekkere recepten. Van salades tot desserts! Je kunt het aan dressing en slagroom toevoegen. En het kan ook door roomijs! Vlierbloesemijs! Echt verrukkelijk lekker! Hop, weer op je to-do lijst hè. Het ijs is niet zo zoet als je gewend bent en de combinatie met hazelnoten is subtiel.


14 juni 2015


15 min voorbereiding

30 min bereiding

500 ml

Recept vlierbloesemijs met hazelnoten

Bijzonder vlierbloesemijs met crispy hazelnoten

Vlierbloesemijs

Dit heb je nodig

 • 2 eidooiers
 • 200 ml melk
 • snufje zout
 • 200 ml slagroom
 • 40 g hazelnoten en extra om te garneren
 • 100 ml vlierbloesemsiroop
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 el ahornsiroop

Zo maak je het

 1. Splits de eieren en gebruik alleen de dooiers. Klop de dooiers in een kom los. Breng de melk en het zout in een pan aan de kook. Roer de hete melk voorzichtig door de eidooiers.
 2. Schenk het mengsel terug in de pan. Zet de pan op het vuur en laat het al roerende dikker worden.
 3. Doe de slagroom in een kom. Zet een zeef boven de kom. Schenk het ei-melkmengsel door de zeef. Roer de slagroom met het ei-melkmegsel goed door. Voeg vlierbloesemsiroop en vanille-extract toe en meng met elkaar.
 4. Laat het een beetje afkoelen en zet daarna 4 uur in de koelkast.
 5. Doe het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de machine.
 6. Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Houd wat apart om te garneren.
 7. Als het ijs bijna klaar is, voeg dan de hazelnoten toe en laat het ijs nog een paar minuten draaien.
 8. Ik zet het ijs altijd even in de vriezer om het wat steviger te laten worden.
 9. De apart gehouden hazelnoten kun je mengen met ahornsiroop voor meer zoetigheid en een mooie donkere kleur en garneer het vlierbloesemijs vlak voor het serveren met de crispy nootjes.

Tags: ijs, vlierbloesem, hazelnoten, zoet

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

6 reacties


 1. Wat een leuk recept. Lijkt me echt verrukkelijk! Ik moet nog vlierbloesem siroop maken dit jaar. Hopelijk ben ik nog op tijd met plukken. Ik zou het ook graag verwerken in ijs.

  1. Ze bloeien nu volop! En dat duurt nog wel een weekje, dus je heb nog genoeg tijd. Dat ijs is zo lekker, de volgende keer probeer ik het met wat citroen.

   1. Anoniem

    Gelukt! Ik heb gisteren een mand vol geplukt. Ben er erg happy mee. Ik denk inderdaad dat je nog wel even vlierbloesem kunt plukken. Er zaten nog veel in de knop. Ben nu bezig met vlierbloesem siroop. Maar er is nog genoeg om ander lekkers met de vlierbloesem te maken. Dank je voor de inspiratie.

 2. Dit lijkt me goddelijk en ja, we kennen de gebruikelijke smaakjes nou wel. Benieuwd naar AL je variaties! :)

 3. alleen al voor dit ijs zou ik een ijsmachine willen aanschaffen… Klinkt echt heerlijk!

 4. Arna Kamphuis

  De vlierbloesemsiroop heb ik ook gemaakt.Wel heb ik rozenbladeren er aan toegevoegd.Je krijg dan een mooie roze kleur.En lekker.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.