“Maar het moet bijzonder ijs zijn!”, riep ik stellig. Voor mijn verjaardag (hartje winter) kreeg ik een ijsmachine en ik ging onmiddellijk aan de slag met spannende ideeën voor ijs. Bramenijs met rode wijn en pompoenijs met kokos! Want gewoon ijs koop ik wel in de winkel. Het is net als de moestuin. Waarom zou ik al die moeite doen voor iets dat ik makkelijk kan kopen. Nee, ik wil speciaal ijs! Opmerkelijke smaakcombinaties!
Maar ik had eigenlijk geen idee hoe ik ijs moest maken maken. Soms was het ijs te dun of de structuur juist te los en ik kreeg dus best wat commentaar op mijn verzinsels. Daarom ging ik toch maar braaf aan de slag met basisrecepten. En nu ik de basis onder de knie heb (denk ik), kan ik weer helemaal los. Tijd voor spannende combinaties!
Heb je alweer een paar flessen vlierbloesemsiroop staan? De siroop is goed te gebruiken in allerlei lekkere recepten. Van salades tot desserts! Je kunt het aan dressing en slagroom toevoegen. En het kan ook door roomijs! Vlierbloesemijs! Echt verrukkelijk lekker! Hop, weer op je to-do lijst hè. Het ijs is niet zo zoet als je gewend bent en de combinatie met hazelnoten is subtiel.
Geef een reactie