• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

21 december 2015 1 Reactie

Vegetarisch gourmetten

Gaan jullie met kerst gourmetten? Vast wel want Heel Holland Gourmet! En groot gelijk heb je, want het is gezellig. Maar wat zet je op tafel als er ook vegetarische gasten aanschuiven? Of nog lastiger, als ze veganistisch zijn? Oei, wat moet je dan? Van zo’n schaaltje vegetarische mini’s van de supermarkt worden ze niet echt blij, geloof mij maar. Gelukkig kun je zelf veel lekkers maken. Wat denk je van deze paprika-wortelburgertjes? Of little gems met hazelnoten? Vegetarisch gourmetten is goed te doen hoor!

Vegetarisch gpurmetten

22 december 2015
Marleen
40 min voorbereiding
10 min bereiding
8 stuks

Vegetarisch gourmetten met paprika-wortelburgers

Zet deze paprika-wortelburgers eens op tafel als er vegetarische of veganistische gasten komen gourmetten!

vegetarisch gourmetten

Dit heb je nodig

  • 2 paprika’s
  • 8 worteltjes (ongeveer 300 g)
  • scheut olijfolie
  • 1 blikje kikkererwten à 150 g
  • 50 g havervlokken
  • 70 g bloem/li>
  • 2 tl komijn
  • flinke snuf zout
  • panko
  • keukenmachine

Zo maak je het

  1. Zet de grill van de oven op de hoogste stand.
  2. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaden. Schil de worteltjes met een dunschiller.
  3. Vul een ovenschaal met de groente. Let op dat de paprika met het velletje naar boven ligt. Schenk wat olijfolie in de ovenschaal en zet de schaal onder de grill van de oven. Rooster de groente in 30 à 40 minuten zacht. Zwarte plekken op de paprika zijn niet erg maar zorg dat de worteltjes niet verbranden.
  4. Neem de schaal uit de oven. Haal de worteltjes uit het bakblik, dek de paprika af met aluminiumfolie en laat de groente afkoelen. Verwijder het velletje van de afgekoelde paprika.
  5. Hak de groente in grove stukken en maal de stukken in de keukenmachine fijn. Voeg kikkererwten, havervlokken, bloem, komijn en een flinke snuf zout toe. Mix alles in de keukenmachine tot een stevige massa.
  6. Draai met je handen 8 ballen van het paprika-worteldeeg. Druk de ballen plat zodat je mooie burgertjes krijgt.
  7. Strooi panko op een snijplank en bedek de burgertjes met panko.
  8. Verhit een scheutje olijfolie in een gourmetpannetje en bak een burgertje in 10 minuten krokant.
  9. Lekker met verse koriander en aioli.
Tags: burgers, paprika, wortel, veagn

 

Vegetarisch gpurmetten

5

Categorie: hoofdgerecht Tags: burgers, gourmet, kerst, paprika, vegan, winter, worteltjes

Vorig bericht: « Gourmetten: little gem en spruitjessalade
Volgend bericht: No waste: pompoenpitten roosteren »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. 7 vegetarische hoofdgerechten voor Kerst! • OngewoonLekker.com schreef:
    10 december 2016 om 08:51

    […] Eten uit de volkstuin: Vegetarisch gourmetten […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring