• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

19 maart 2015 5 Reacties

Aardperen hummus

Heb je nog aardperen in de moestuin? Ik heb de woekerende aardperen flink uitgedund. En ik heb meteen de aardperen uit de winkel geplant. Gek genoeg krijg ik van die aardperen geen buikpijn. Wel de andere ongemakken, maar dat terzijde. Maar dan, wat doe je met die al die opgegraven aardperen? Om niet alles op de composthoop te gooien, heb ik van een paar aardperen hummus gemaakt. Een klein beetje hummus op brood, dan overleef ik het wel. Bij de supermarkt hebben de aardperen nu plaats gemaakt voor raapstelen. Maar met een beetje mazzel vind je nog aardperen in de groentenbakken van de natuurwinkel. De kikkererwten en komijn geven de bekende smaak aan deze aardperen hummus. En de delicate smaak van de aardperen maken het speciaal! Echt het proberen waard!

Aardperen hummus Illustratie: Tim Soekkha

En hoe vinden jullie de illustratie? Mooi hè. Als je me al een tijdje op Pinterest volgt, dan zie je regelmatig illustraties (en kleine huisjes) voorbij komen. Ik hou heel erg van illustraties en zeker alles het over eten gaat. Deze illustratie heeft Tim Soekkha gemaakt en ik vind ‘m prachtig!

19 maart 2015
Marleen
1 uur voorbereiding
5 min bereiding
1 kom

Recept voor aardperen hummus

Kikkererwten en komijn geven de bekende smaak aan deze aardperen hummus. De delicate smaak van de aardperen maken het speciaal! Echt het proberen waard!

Aardperen hummus

Dit heb je nodig

  • 80 g gedroogde kikkererwten
  • 3 aardperen
  • 3 el tahin
  • citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl komijn
  • flinke scheut olijfolie
  • staafmixer

Zo maak je het

  1. Laat de kikkererwten een nacht in een kom met ruim water weken. Kook de kikkererwten de volgende dag in ongeveer een uur gaar en laat afkoelen.
  2. Schil de aardperen met een dunschiller en snij in grove stukken. Kook de aardperen 10 minuten en laat afkoelen.
  3. Pers de halve citroen. Vul de beker van de staafmixer met alle ingrediënten en mix tot een gladde massa. Als het te dik is, voeg dan wat extra olijfolie toe.
  4. Doe de hummus in een kom en schenk er olijfolie over.
Tags: hummus, kikkererwten, aardperen, midden-oosten

 

Aardperen hummus

Meer recepten met aardperen

  • Aardappelgratin met aardperen
  • Pasta met aardperen
  • Salade met aardperen en spruitjes
 2

Categorie: hapje Tags: aardperen, hummus, vegan, winter

Vorig bericht: « Linzensalade met geroosterde spruitjes uit Licht!
Volgend bericht: Lente ui soep met pecorinokoekjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Madam Elisa zegt

    19 maart 2015 om 08:24

    Oh wat een leuk idee 🙂

    Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    19 maart 2015 om 10:05

    Wauw, wat een originele combinatie, die lijkt me wel heel erg lekker!.

    Beantwoorden
  3. Karin zegt

    21 maart 2015 om 19:39

    Lekker Marleen, ik heb afgelopen najaar aardperen bij de ‘Lepelaar’ gekocht en geplant. Ben benieuwd of ze het doen.
    Wat een super leuke tekening, ik dacht al; het is niet waar hé kan ze nou ook al tekenen, wat een duizendpoot. Maar nee niet jou naam staat eronder. Daarom niet minder leuk!

    Groet,
    Karin

    PS hoe staat het met je boek?

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      23 maart 2015 om 09:03

      Haha, ik moest erg lachen! En ja, ik kan ook tekenen maar niet zo mooi als Tim! 😉 Het boek komt volgende week, rond 30 maart uit.
      En die aardperen gaan binnenkort vast wel uitlopen. Het is net onkruid, gaat niet kapot. En de aardperenscheuten kun je ook eten. Ik ga het dit jaar proberen.

      Beantwoorden
  4. Ingeborg zegt

    22 maart 2015 om 11:52

    Lijkt me lekker. Heb nog heel veel aardperen en ga het uitproberen. Heb ze ook al geprobeerd op een boterham met pindakaas. Is ook erg lekker.
    Groet Ingeborg

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring